Asukkaalle

Jotta voisit nauttia oivallisesta taloyhtiöelämästä, löydät täältä helposti yhdelle sivulle koottuna tietoja ja palveluita, jotka helpottavat asumista ja asumiseen liittyvien asioiden hoitamista.

Oman taloyhtiösi tiedot

Taloyhtiösi tärkeimmät tiedot löydät asukassivuilta. Se on asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille suunniteltu verkkopalvelu.

Sivusto on myös viestikanava ja tietopankki, josta löydät tiedotteet, toimintaohjeet ja muut asiakirjat. Sivusto toimii selaimessa, joten siihen voi kirjautua kaikista päätelaitteista ilman erillistä sovellusta.

Huollot ja korjaukset

Elämä kuluttaa koteja ja kiinteistöjä. Joskus rupeaa hana vuotamaan, ikkunan salpa lakkaa toimimasta tai viemäri menee tukkoon. Ilmoita viasta kodissasi tai taloyhtiön yhteisissä tiloissa mahdollisimman pian, jotta viasta aiheutuvat vahingot eivät pääse kasvamaan.

Jos vika vaatii välitöntä korjaamista, soita mihin tahansa vuorokauden aikaan suoraan huoltoyhtiöösi. Kiinteistöhuollossa päivystetään 24/7. Yhteystiedot löydät Talointrasta tai taloyhtiösi ilmoitustaululta.

Muista, kiireettömistä vioista ja huoltotarpeista voit ilmoittaa lomakkeella.

Osa korjauksista ja huoltotoimista on asukkaan vastuulla, osa osakkaan ja osa taloyhtiön. Jos mietit, kenelle vikojen korjaaminen kuuluu, tutustu kunnossapitovastuisiin.

Kun muutat

Kun muutat taloon tai talosta pois, muistathan tehdä muuttoilmoituksen meille. Ilmoituksen perusteella merkitsemme asukkaiden tiedot talonkirjaan ja ilmoitamme tiedot myös huoltoyhtiölle. Muuttoilmoituksen perusteella huoltoyhtiö lisää nimesi taloyhtiösi nimitauluun. Jos unohdat avaimet kotiin, kiinteistönhuolto voi avata oven vain talonkirjoilla olevalle asukkaalle.

Tee muuttoilmoitus isännöintitoimistolle ja huoltoyhtiölle. Lisäksi muutosta tulee tehdä ilmoitus myös Digi- ja väestötietovirastolle.

Muistathan tehdä molemmat muuttoilmoitukset, sillä valitettavasti tiedot eivät ainakaan vielä välity järjestelmästä toiseen automaattisesti.

Remontit

Huoneistoremontit parantavat asumismukavuutta ja kiinteistöomaisuuden arvoa. Huoneistoremontti vaatii aina asunnon omistajan luvan. Jos siis asut vuokralla, muistathan aina sopia vuokranantajan kanssa kaikista asunnossa tehtävistä muutoksista!

Lisäksi remontille on haettava taloyhtiön lupa oman taloyhtiösi käytäntöjen mukaisesti.

Otathan huomioon, että osa remonteista vaatii myös rakennusluvan.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Taloyhtiön osakkaalle tarkoitetut palvelut löydät omasta osiostaan. Ja tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa.