Hallituksen jäsenelle

Taloyhtiössä hallituksen tehtävänä on huolehtia hallinnosta ja toiminnan järjestämisestä. Hallitus huolehtii kiinteistön ja rakennusten hoidosta, järjestää talouden valvonnan ja varmistaa, että asukkaat ja osakkaat saavat riittävästi tietoa.

Kokosimme tälle sivulle hallituksen jäsenelle olennaisia tietoja, jotta voit nauttia hallituspestistäsi.

Oman taloyhtiösi tiedot

Taloyhtiösi tärkeimmät tiedot löydät asukassivuilta. Se on asukkaille, osakkaille ja hallituksen jäsenille suunniteltu verkkopalvelu.

Sivusto on myös viestikanava ja tietopankki, josta löydät tiedotteet, toimintaohjeet ja muut asiakirjat. Sivusto toimii selaimessa, joten siihen voi kirjautua kaikista päätelaitteista ilman erillistä sovellusta.

Oivalluksia

Hallituksen työskentelyssä onnistumiseksi tarvitaan paljon tietoa ajankohtaisista asioista. Monet tilanteet ovat uusia taloyhtiöllesi, mutta muissa taloyhtiöissä on jo saatettu ratkoa samantyyppisiä haasteita.

Jaamme tietoa, kokemuksia ja näkemyksiä, jotta taloyhtiölläsi olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat oivallisten päätösten tekemiseen. Kaikki mielenkiintoiset sisällöt löydät Oivalluksia-palstaltamme.

Taloyhtiön vuosikello

Taloyhtiön vuodenkierto toistuu vuodesta toiseen hyvin samantyyppisenä. Alkuvuodesta laaditaan tilinpäätös ja toimintakertomus, kunnossapitotarveselvitys ja talousarvio kuluvalle vuodelle. Yhtiökokous järjestetään yleensä maaliskuussa. Sen jälkeen hallitus järjestäytyy ja ryhtyy perehtymään tehtäviinsä. Loppukeväästä voi olla hyvä aika käydä keskeisimmät sopimukset läpi – onko vaikkapa tarpeen kilpailuttaa sopimuksia?

Kesäaikaan taloyhtiöissä tehdään paljon kiinteistön julkisivujen korjaus- ja huoltotoimia, hoidetaan piha-alueita ja toteutetaan ehkä jopa pihatalkoot. Syksyllä valmistaudutaan tulevaan talveen ja ryhdytään suunnittelemaan tulevaa tilikautta. Loppuvuodesta myös arvioidaan, miten kulunut vuosi on sujunut. Me tunnemme vuosikellon ja autamme hallitusta tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan.

Hallituksen jäsenille hyödyllistä tietoa tarjoaa Suomen Kiinteistöliitto, jonka paikallisyhdistykset järjestävät myös hyödyllisiä koulutuksia.

Myös Isännöintiliitto tarjoaa hyödyllistä tietoa onnistuneen taloyhtiöjohtamisen tueksi.

 

Kilpailutukset ja sopimukset ajantasalla

Taloyhtiösi käyttää vuoden aikana paljon rahaa erilaisiin kuluihin, kuten lämmitykseen, kiinteistöhuoltoon, vesi- ja jätevesimaksuihin, sähköön, jätehuoltoon, vakuutuksiin, tontin vuokraan, kiinteistöveroon, taloyhtiölaajakaistaan ja erilaisiin korjauksiin.

On tärkeää käydä sopimukset säännöllisin väliajoin läpi, ja varmistaa, että sopimuksen sisältö vastaa taloyhtiösi tarpeita ja hinnat ovat kilpailukykyiset. Säännöllisellä kilpailutuksella varmistatte, ettei taloyhtiönne maksa turhasta.

Pienistäkin säästöistä koostuu iso potti vuosien varrella.

Taloyhtiön hallitus

Taloyhtiössäsi ylintä päätösvaltaa käyttää osakkaista koostuva yhtiökokous. Yhtiökokous nimeää taloyhtiölle hallituksen hoitamaan yhtiön asioita. Hallitus puolestaan valitsee isännöitsijän, joka toimii taloyhtiösi toimitusjohtajana hoitaen yhtiötä hallituksen ohjeiden mukaisesti. Isännöitsijä tukee hallitusta taloyhtiösi kehittämisessä.

Hallituksen toiminta sujuu hyvin, kun vastuut on tiedossa.

Hallituksen jäsenenä

Parhaiten taloyhtiön hallinto sujuu yhteispelillä. Hallituksen jäsenenä voit vaikuttaa vahvasti siihen, miten taloyhtiötäsi hoidetaan ja johdetaan, sillä hallitus ohjaa isännöitsijän työtä. On tärkeää, että tuot esille omia näkemyksiäsi, ja että pyrit selvittämään myös muiden osakkaiden kokemuksia ja toiveita.

Isännöintisopimus

Isännöintisopimuksessa on määritelty palvelukokonaisuus, joka suunnitellaan aina taloyhtiösi tarpeisiin sopivaksi ja hinnoitellaan selkeästi. Asiakkaanamme taloyhtiösi tietää aina, mitä sopimus kattaa ja paljonko maksatte kustakin palvelusta ja lisätyöstä.

Hallituksen jäsenillä on iso vastuu taloyhtiön asioista, joten kannattaa valita huolella asiantuntevat kumppanit hoitamaan taloyhtiön asioita. Kun taloyhtiölläsi on sopimus isännöinnistä kanssamme, voi hallituskin nukkua yönsä rauhassa.

Isännöintitiimin tehtävät

Paras jälki syntyy tiimityönä. Siksi taloyhtiönne asioita ja hallintoa hoitaa meillä aina asiantunteva ja tehokas tiimi.

Isännöitsijän tehtävänä on toimia taloyhtiösi toimitusjohtajana, joka hoitaa yhtiötä hallituksen määrittämällä tavalla.

Asiakasneuvojat ja kiinteistösihteeri auttavat juoksevien asioiden hoitamisessa, kun taas isännöitsijät keskittyvät taloyhtiön johtamiseen yhdessä hallituksen kanssa.

Taloyhtiöllesi nimetty tiimi on pysyvä, joten sinua palvelee joka kerta tuttu yhteyshenkilö. Koska me tiimiläiset olemme aidosti perillä tilanteestasi, pystymme auttamaan lyhyelläkin varoitusajalla – parhaimmillaan jopa ennakoivasti. Taloyhtiön hallinto hoituu tehokkaasti ja tieto kulkee.

Taloyhtiöllesi nimetyn tiimin löydät Talointrasta.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jos kaipaat uutta näkemystäsi taloyhtiösi isännöintiin, ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin taloyhtiönne kehittämisestä.

Oletko tyytyväinen meihin?

Suosittele meitä tai vinkkaa meille taloyhtiöstä, joka hyötyisi palveluistamme. Palkitsemme isännöintisopimukseen johtaneista vihjeistä.