Isännöintitoimiston vaihtaminen

Isännöintitoimiston vaihtamisessa suurin työ hallitukselle on uuden toimiston valinta.

Sen jälkeen on meidän tehtävämme hoitaa asiat niin, että isännöintitoimiston vaihtaminen sujuu kitkattomasti niin asukkaille, osakkaille kuin taloyhtiönne yhteistyökumppaneillekin. Otamme uudet taloyhtiöt hoitoomme lähes 50 vuoden ja tuhansien vaihdosten kokemuksella luotettavasti ja taloyhtiöllenne vaivattomasti.

1. Sopimuksesta tiedonsiirtoon

Kun sopimus on allekirjoitettu, isännöintitiimimme on yhteydessä nykyiseen isännöintitoimistoonne. Siirrämme kaiken tarvittavan tiedon omiin järjestelmiimme.

Kirjaamme tiedot kirjanpito- ja isännöintijärjestelmiin sekä laajaan asiakaspalvelusivustoon. Käytössämme on kuittauslista, jonka avulla varmistamme kaiken olennaisen ja tarpeellisen tiedon siirtämisen vaihdoksen yhteydessä.

Varmistamme samalla, että kaikki taloyhtiönne asiat on hoidettu hyvän hallintotavan mukaisesti.

2. Tutustumista ja kunnossapitosuunnitelmia

Sovimme tilannepalaverin ja kiinteistökierroksen teknisen isännöitsijän, isännöitsijän ja taloyhtiönne hallituksen kanssa. On tärkeää, että saamme taloyhtiön hallitukselta hiljaista tietoa taloyhtiön historiasta, tehdyistä korjauksista ja havaituista ongelmista.

Tekninen tiimimme ja isännöitsijä tutustuvat hallituksen johdolla kiinteistöön ja arvioivat sen teknisesti ja käyttäjälähtöisesti. Samalla tutustumme hallitukseen ja sovimme yhteisistä työskentelytavoista. Listaamme kiinteistön ongelmakohdat ja korjaustarpeet ja koostamme korjausehdotukset.

3. Hyvää arkea

Tiedotamme taloyhtiön asukkaita, osakkaita sekä yhteistyökumppaneita vähintään viikkoa ennen isännöintitoimiston vaihtumista.

Tiedotteessa kerromme muun muassa isännöintitiimin yhteystiedot, tarvittavat maksutiedot sekä ohjeet laajan asukaspalvelusivuston käyttöön.

Meille on tärkeintä, että taloyhtiössänne jatkuu normaali arki ja isännöintitoimiston vaihtuminen näkyy vain parempana palveluna.

Oiva Isännöinti on hankkinut omistukseensa Fincap Kiinteistövarainhoito Oy:n, joka vastaa Fincap Oy:n isännöintiliiketoiminnasta. Yhtiö on merkittävä toimija Seinäjoen talousalueella. Lisäksi sillä on toimintaa muun muassa pääkaupunkiseudulla, jossa Oivalla on jo ennestään vahva asema.

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa, eikä tälläkään kertaa positiivisessa sävyssä. Helsingin Sanomat julkaisi viikonloppuna kärkevähkön artikkelin isännöinnissä tapahtuneista väärinkäytöksistä.
Isännöinnissä toimitaan tärkeiden asioiden parissa. Suomalaisten kodit ja kansalaisten merkittävä varallisuus on annettu isännöinnin vastuulle. Tämän vuoksi alan ongelmat pitää nostaa esiin.

Oiva Isännöinti on ostanut OP Isännöinti Itä-Uusimaa Oy:n liiketoiminnan Uudenmaan Osuuspankilta. Yhtiöllä on toimipisteet Porvoossa ja Mäntsälässä. Lisäksi se tarjoaa isännöintipalveluita Helsingin, Askolan ja Loviisan alueiden taloyhtiöille.

Yrityskauppa nostaa Oivan liikevaihdon noin 35 miljoonaan. Henkilöstöä Oivalla on jo noin 350 kaikkiaan 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.