Etusivu » Asuminen » Asiakirjat

Asiakirjojen tilaaminen

Käytä näppärää Oiva Kauppaamme, kun haluat tilata asiakirjoja – kuten vaikkapa isännöitsijäntodistuksia tai lainaosuuslaskelmia.

Mitä asiakirjoja saisi olla?

Asiakirjat toimitetaan vain henkilöille, joilla on niiden tilaamiseen oikeus. Asiakirjoista peritään palveluhinnastomme mukainen maksu.

Huomioi, että HTJ:ssa olevien yhtiöiden osakeluettelot tilataan Maanmittauslaitokselta, ei isännöintitoimistolta

Asunnon myynti mielessä?

Voit ostaa Oiva Kaupasta isännöitsijäntodistuksen liitteineen myyntiä varten. Isännöitsijäntodistus on asiakirja, joka sisältää tietoja asunto-osakeyhtiöstä tai kiinteistöstä, jota isännöitsijä hallinnoi. Se on yleensä tarpeen, kun myyt tai vuokraat asuntoa tai kiinteistöä Suomessa.

Pienempi lainaosuus kiinnostaa?

Voit tilata laskelman jäljellä olevasta lainaosuudesta Oiva Kaupasta. Lainaosuuslaskennan avulla jokainen osakkeenomistaja maksaa oman osuutensa yhteisestä lainasta, mikä auttaa ylläpitämään taloudellista tasapainoa asunto-osakeyhtiössä. Lainaosuudet voivat vaikuttaa myös vastikkeiden ja muiden maksujen suuruuteen, joita osakkeenomistajat maksavat kuukausittain tai vuosittain taloyhtiön ylläpitokustannusten kattamiseksi.

Pankin vaihto ajankohtaista?

Voit ostaa isännöitsijäntodistuksen ilman liitteitä Oiva Kaupasta. Esimerkiksi pankit ja vakuutusyhtiöt saattavat pyytää isännöitsijäntodistusta ilman liitteitä huoneiston arviointiin.


Lainaosuuden poismaksaminen

Voit maksaa lainaosuutesi pois erikseen sovittavana ajankohtana. Poismaksumahdollisuus on pankista riippuen yleensä kaksi kertaa vuodessa. Saat lisätietoa poismaksusta ottamalla yhteyttä taloyhtiönne isännöintitoimiston asiakaspalveluun. 

Tilaa asiakirjoja Oiva Kaupasta

Isännöitsijäntodistus tai lainaosuuslaskelma haltuun digiapuriemme avulla!

Olemme apunasi taloyhtiöelämässä

Asioi helposti verkossa tai Oivan palvelutiimin avulla!

Taloyhtiön digiapurit

Voit hoitaa arkesi asioita, ilmoittaa muutoksista, tutkia vastuunjakoa ja ostaa asiakirjoja kätevästi digiapureillamme. Taloyhtiösi tiedot ja talouden seurannan taas löydät reaaliaikaisesti asukassivuilta.

Oivan palvelutiimi apunasi

Aina on oiva syy olla meihin yhteydessä. Meidät tavoitat yhteydenottolomakkeella tai puhelimella. Ollaan yhteyksissä!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä teen, kun avain hukkuu? Mihin ilmoitan naapurin häiriökäytöksestä? Mistä saan päivitetyn vastikelaskun?

Lue vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Vastauksia löydät niin asukkaana, osakkaana kuin hallituksen jäsenenä askarruttaviin aiheisiin.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Oivalluksia&Oppaita

Isännöintitoimiston kirjanpitäjä – täsmällinen numerotaitaja taloyhtiön taloutta turvaamassa

Hyvä taloudenpito on taloyhtiön koko toiminnan selkäranka. Se vaikuttaa asumisen kustannuksiin, kiinteistön arvon säilymiseen sekä lopulta jokaisen asukkaan päivittäiseen elämään, arjen turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Oiva Isännöinnillä kirjanpitäjät huolehtivat taloyhtiön raha-asioista sekä palvelevat taloyhtiöitä tiiviinä osana muuta ammattilaistiimiä. Tässä artikkelissa tutustut tähän tuiki tärkeään toimenkuvaan piirun verran pintaa syvemmältä.

Taloyhtiön tilinpäätöksen merkitys

Taloyhtiön tilinpäätös tekee yhteisten rahojen käytöstä läpinäkyvää ja tarjoaa tietoa päätöksenteon tueksi

Taloyhtiön toiminta rahoitetaan tavallisesti lähes yksinomaan sen asukkaiden rahoilla, jotka kerätään pääasiassa erilaisten vastikkeiden muodossa. Kerran vuodessa varsinaisessa yhtiökokouksessa läpikäytävä ja hyväksyttävä taloyhtiön tilinpäätös antaa tiedollisen perustan kaikelle yhtiön päätöksenteolle ja siten myös osakkaiden viihtyisälle ja turvalliselle asumiselle.

Näin tulkkaat taloyhtiön tilinpäätöstä

Tuloslaskelmat ja taseet tutuiksi – näin tulkkaat taloyhtiön tilinpäätöstä

Taloyhtiön tilinpäätös kertoo yhtiön toiminnasta ja taloudellisesta tilasta tärkeää tietoa niin osakkaille, hallituksen jäsenille kuin yhtiöstä asunnon hankintaa harkitseville. Tilinpäätöksen eri osat ja niissä käytetyt kirjanpitoalan termit saattavat tuntua etenkin uusille taloyhtiöasujille ensi alkuun vierailta, mutta jo pienellä opiskelulla pääsee taloyhtiön talouden perusteista paremmin jyvälle. Poimi Oivan kirjanpitäjän tarjoamat opit itsellesi!