Etusivu » Asuminen » Asiakirjat

Asiakirjojen tilaaminen

Käytä näppärää Oiva Kauppaamme, kun haluat tilata asiakirjoja – kuten vaikkapa isännöitsijäntodistuksia tai lainaosuuslaskelmia.

Mitä asiakirjoja saisi olla?

Asiakirjat toimitetaan vain henkilöille, joilla on niiden tilaamiseen oikeus. Asiakirjoista peritään palveluhinnastomme mukainen maksu.

Huomioi, että HTJ:ssa olevien yhtiöiden osakeluettelot tilataan Maanmittauslaitokselta, ei isännöintitoimistolta

Asunnon myynti mielessä?

Voit ostaa Oiva Kaupasta isännöitsijäntodistuksen liitteineen myyntiä varten. Isännöitsijäntodistus on asiakirja, joka sisältää tietoja asunto-osakeyhtiöstä tai kiinteistöstä, jota isännöitsijä hallinnoi. Se on yleensä tarpeen, kun myyt tai vuokraat asuntoa tai kiinteistöä Suomessa.

Pienempi lainaosuus kiinnostaa?

Voit tilata laskelman jäljellä olevasta lainaosuudesta Oiva Kaupasta. Lainaosuuslaskennan avulla jokainen osakkeenomistaja maksaa oman osuutensa yhteisestä lainasta, mikä auttaa ylläpitämään taloudellista tasapainoa asunto-osakeyhtiössä. Lainaosuudet voivat vaikuttaa myös vastikkeiden ja muiden maksujen suuruuteen, joita osakkeenomistajat maksavat kuukausittain tai vuosittain taloyhtiön ylläpitokustannusten kattamiseksi.

Pankin vaihto ajankohtaista?

Voit ostaa isännöitsijäntodistuksen ilman liitteitä Oiva Kaupasta. Esimerkiksi pankit ja vakuutusyhtiöt saattavat pyytää isännöitsijäntodistusta ilman liitteitä huoneiston arviointiin.


Lainaosuuden poismaksaminen

Voit maksaa lainaosuutesi pois erikseen sovittavana ajankohtana. Poismaksumahdollisuus on pankista riippuen yleensä kaksi kertaa vuodessa. Saat lisätietoa poismaksusta ottamalla yhteyttä taloyhtiönne isännöintitoimiston asiakaspalveluun. 

Tilaa asiakirjoja Oiva Kaupasta

Isännöitsijäntodistus tai lainaosuuslaskelma haltuun digiapuriemme avulla!

Olemme apunasi taloyhtiöelämässä

Asioi helposti digissä tai Oivan palvelutiimin avulla!

Taloyhtiön digiapurit

Voit hoitaa arkesi asioita, ilmoittaa muutoksista, tutkia vastuunjakoa ja ostaa asiakirjoja kätevästi digiapureillamme. Taloyhtiösi tiedot ja talouden seurannan taas löydät reaaliaikaisesti asukassivuilta.

Oivan palvelutiimi apunasi

Aina on oiva syy olla meihin yhteydessä. Meidät tavoitat yhteydenottolomakkeella tai puhelimella. Ollaan yhteyksissä!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä teen, kun avain hukkuu? Mihin ilmoitan naapurin häiriökäytöksestä? Mistä saan päivitetyn vastikelaskun?

Lue vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Vastauksia löydät niin asukkaana, osakkaana kuin hallituksen jäsenenä askarruttaviin aiheisiin.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Oivalluksia&Oppaita

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.

Hyvä taloyhtiöelämä yhä useamman ulottuville Satakunnassa

Oiva Isännöinti on ostanut OP Koti Länsi-Suomi Oy:n isännöintiliiketoiminnan. Yhtiö on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Porin, Rauman ja Euran alueilla noin 400 taloyhtiölle.
Yrityskaupan myötä yhä useammalla satakuntalaisella on mahdollisuus hoitaa asumiseen liittyvät asiansa kätevästi digitaalisissa palvelukanavissa ja nauttia myös muista taloyhtiöelämää helpottavista arjen palveluista.

Energiavinkit taloyhtiölle

Taloyhtiöissä energiatehokkuutta voidaan parantaa monilla
erilaisilla toimenpiteillä. Osa niistä on raskaita ja kalliitakin, mutta
usein pienilläkin toimenpiteillä voidaan saada aikaan merkittäviä
– jopa kymmenien prosenttien – säästöjä, kunhan vain
ryhdytään toimeen.

”Hyvä isännöitsijä päästää hallituksen helpommalla”

As Oy Jyväskylän Postimestarin hallituksen puheenjohtaja Eija Räikkönen miettii hetken ja huokaisee sitten syvään.

– Olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä asiat hoituvat isännöinnin toimesta melkein kuin itsestään. Hallituksen ja osakkaiden ei tarvitse murehtia taloyhtiön asioista. Vierestä olen saanut seurata myös toisenlaisia kokemuksia.