Etusivu » Asuminen » Asiakirjat

Asiakirjojen tilaaminen

Käytä näppärää Oiva Kauppaamme, kun haluat tilata asiakirjoja – kuten vaikkapa isännöitsijäntodistuksia tai lainaosuuslaskelmia.

Mitä asiakirjoja saisi olla?

Asiakirjat toimitetaan vain henkilöille, joilla on niiden tilaamiseen oikeus. Asiakirjoista peritään palveluhinnastomme mukainen maksu.

Huomioi, että HTJ:ssa olevien yhtiöiden osakeluettelot tilataan Maanmittauslaitokselta, ei isännöintitoimistolta

Asunnon myynti mielessä?

Voit ostaa Oiva Kaupasta isännöitsijäntodistuksen liitteineen myyntiä varten. Isännöitsijäntodistus on asiakirja, joka sisältää tietoja asunto-osakeyhtiöstä tai kiinteistöstä, jota isännöitsijä hallinnoi. Se on yleensä tarpeen, kun myyt tai vuokraat asuntoa tai kiinteistöä Suomessa.

Pienempi lainaosuus kiinnostaa?

Voit tilata laskelman jäljellä olevasta lainaosuudesta Oiva Kaupasta. Lainaosuuslaskennan avulla jokainen osakkeenomistaja maksaa oman osuutensa yhteisestä lainasta, mikä auttaa ylläpitämään taloudellista tasapainoa asunto-osakeyhtiössä. Lainaosuudet voivat vaikuttaa myös vastikkeiden ja muiden maksujen suuruuteen, joita osakkeenomistajat maksavat kuukausittain tai vuosittain taloyhtiön ylläpitokustannusten kattamiseksi.

Pankin vaihto ajankohtaista?

Voit ostaa isännöitsijäntodistuksen ilman liitteitä Oiva Kaupasta. Esimerkiksi pankit ja vakuutusyhtiöt saattavat pyytää isännöitsijäntodistusta ilman liitteitä huoneiston arviointiin.


Lainaosuuden poismaksaminen

Voit maksaa lainaosuutesi pois erikseen sovittavana ajankohtana. Poismaksumahdollisuus on pankista riippuen yleensä kaksi kertaa vuodessa. Saat lisätietoa poismaksusta ottamalla yhteyttä taloyhtiönne isännöintitoimiston asiakaspalveluun. 

Tilaa asiakirjoja Oiva Kaupasta

Isännöitsijäntodistus tai lainaosuuslaskelma haltuun digiapuriemme avulla!

Olemme apunasi taloyhtiöelämässä

Asioi helposti digissä tai Oiva Aspan avulla!

Taloyhtiön digiapurit

Voit hoitaa arkesi asioita, ilmoittaa muutoksista ja ostaa asiakirjoja kätevästi digiapureillamme. Taloyhtiösi tiedot ja talouden seurannan taas löydät reaaliaikaisesti asukassivuilta.

Oiva Aspa apunasi

Aina on oiva syy olla meihin yhteydessä. Meidät tavoitat yhteydenottolomakkeella tai puhelimella. Ollaan yhteyksissä!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä teen, kun avain hukkuu? Mihin ilmoitan naapurin häiriökäytöksestä? Mistä saan päivitetyn vastikelaskun?

Lue vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Vastauksia löydät niin asukkaana, osakkaana kuin hallituksen jäsenenä askarruttaviin aiheisiin.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Oivalluksia&Oppaita

Nyt on toimittava nopeasti – ARA:n tuet supistumassa merkittävästi 

Energiahankkeisiin valtion tukea haluavien taloyhtiöiden on nyt syytä olla ripeitä. Hallituksen ajamista säästötoimenpiteistä johtuen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukimuotoja ollaan karsimassa merkittävästi. Esimerkiksi energia- ja kaukolämpöavustuksia ei enää ensi vuonna myönnetä. Sama koskee sähköautojen latauspaikka-avustuksia, joita on tälle vuodelle haettu jo enemmän kuin määrärahoja on käytettävissä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksia, iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksia sekä kuntotutkimuksen ja perusparannuksen suunnitteluavustuksia myönnetään jatkossakin, mutta ensi vuoden talousarvioon varattu summa on vain 9,5 miljoonaa euroa.

Jussi Niemelä ottaa vetovastuun Oivassa

Oiva Isännöinnin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.10.2023 Jussi Niemelä.

Viimeiset reilut kaksi vuotta hän on ollut DEN Group Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin Niemelä on työskennellyt muun muassa Delete- ja Kotikatu-konsernien toimitusjohtajana. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pääomasijoittajaomisteisten yhtiöiden kasvattamisesta ja johtamisesta.

Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.