Etusivu » Asuminen » Vastuullisuus arjessa

Vastuullisempaa asumista

Oiva haluaa olla vastuullinen toimija alalla, työpaikkana sekä energia-asioiden edistäjänä. Sen lisäksi rohkaisemme ihan jokaista asujaa vastuullisuuteen. Kokosimme tälle sivulle asioita, joilla voit edistää oman asumisesi ekologisuutta ja energiatehokkuutta.

Vinkkilistamme kotiin

Pitämällä huoneiston lämpötilan ohjearvoissa – asuintiloissa 20–22 astetta, makuuhuoneessa hieman alhaisempi – varmistat omalta osaltasi lämmityskulujen kurissa pysymisen. Yhden lämpöasteen alentamisen vaikutus on noin viisi prosenttia lämmitysenergiassa.

Vältä veden turhaa juoksuttamista. Vaikka lämpimän veden alla on mukava suihkutella, tehokas suihkussa käynti säästää paljon energiaa. Sammuta hana myös esimerkiksi hampaiden pesun ajaksi, ettei vesi juokse turhaan suoraan viemäriin.

Kypsennysaika lyhenee, kun käytät kattiloissa ja pannuissa kantta ja valitset oikean kokoisen keittolevyn.

Kun säädät jääkaapin ja pakastimen lämpötilaa hieman korkeammaksi, niiden ei tarvitse käydä kovalla teholla viilentyäkseen.

Lamppujen vaihtaminen nykyaikaisiin LED-lamppuihin säästää merkittävästi energiaa. Valoanturien, liiketunnistimien tai ajastimen käytöllä voit säätää valot sammumaan, kun niitä ei tarvita.

Esimerkiksi lääkkeitä tai liuottimia ei pidä huuhdella wc-pönttöön, vaan ne tulee hävittää oikeaoppisesti.

Tarpeettomat ja vanhat lääkkeet kerätään läpinäkyvään pussiin ja palautetaan apteekkiin. Puhdistusaineet, maalit ja liuottimet kannattaa säilyttää kotona omissa astioissaan poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.

Oiva Isännöinnin ilmoituskanava väärinkäytösepäilyistä (Whistleblowing)

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat toimintaamme ohjaavia arvoja. Käytämme väärinkäytösepäilyksien ilmoittamiseen omaa Whistleblowing-ilmoituskanavaa. Ilmoituskanavamme mahdollistaa työntekijöidemme sekä sidosryhmiemme luottamuksellisen ilmoittamisen tapauksista, joissa on mahdollisesti toimittu lainvastaisesti tai Oiva Isännöinnin eettisten periaatteiden vastaisesti. Kanavan kautta ei tule ilmoittaa asiakasreklamaatioita, häiriötilanteita tai yleisiä hr-asioita.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Oivalluksia&Oppaita

Nyt on toimittava nopeasti – ARA:n tuet supistumassa merkittävästi 

Energiahankkeisiin valtion tukea haluavien taloyhtiöiden on nyt syytä olla ripeitä. Hallituksen ajamista säästötoimenpiteistä johtuen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukimuotoja ollaan karsimassa merkittävästi. Esimerkiksi energia- ja kaukolämpöavustuksia ei enää ensi vuonna myönnetä. Sama koskee sähköautojen latauspaikka-avustuksia, joita on tälle vuodelle haettu jo enemmän kuin määrärahoja on käytettävissä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksia, iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksia sekä kuntotutkimuksen ja perusparannuksen suunnitteluavustuksia myönnetään jatkossakin, mutta ensi vuoden talousarvioon varattu summa on vain 9,5 miljoonaa euroa.

Jussi Niemelä ottaa vetovastuun Oivassa

Oiva Isännöinnin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.10.2023 Jussi Niemelä.

Viimeiset reilut kaksi vuotta hän on ollut DEN Group Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin Niemelä on työskennellyt muun muassa Delete- ja Kotikatu-konsernien toimitusjohtajana. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pääomasijoittajaomisteisten yhtiöiden kasvattamisesta ja johtamisesta.

Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.

Olemme apunasi taloyhtiöelämässä

Asioi helposti digissä tai Oiva Aspan avulla!

Taloyhtiön digiapurit

Voit hoitaa arkesi asioita, ilmoittaa muutoksista ja ostaa asiakirjoja kätevästi digiapureillamme. Taloyhtiösi tiedot ja talouden seurannan taas löydät reaaliaikaisesti asukassivuilta.

Oiva Aspa apunasi

Aina on oiva syy olla meihin yhteydessä. Meidät tavoitat yhteydenottolomakkeella tai puhelimella. Ollaan yhteyksissä!