Etusivu » Asuminen » Vastuullisuus arjessa

Vastuullisempaa asumista

Oiva haluaa olla vastuullinen toimija alalla, työpaikkana sekä energia-asioiden edistäjänä. Sen lisäksi rohkaisemme ihan jokaista asujaa vastuullisuuteen. Kokosimme tälle sivulle asioita, joilla voit edistää oman asumisesi ekologisuutta ja energiatehokkuutta.

Vinkkilistamme kotiin

Pitämällä huoneiston lämpötilan ohjearvoissa – asuintiloissa 20–22 astetta, makuuhuoneessa hieman alhaisempi – varmistat omalta osaltasi lämmityskulujen kurissa pysymisen. Yhden lämpöasteen alentamisen vaikutus on noin viisi prosenttia lämmitysenergiassa.

Vältä veden turhaa juoksuttamista. Vaikka lämpimän veden alla on mukava suihkutella, tehokas suihkussa käynti säästää paljon energiaa. Sammuta hana myös esimerkiksi hampaiden pesun ajaksi, ettei vesi juokse turhaan suoraan viemäriin.

Kypsennysaika lyhenee, kun käytät kattiloissa ja pannuissa kantta ja valitset oikean kokoisen keittolevyn.

Kun säädät jääkaapin ja pakastimen lämpötilaa hieman korkeammaksi, niiden ei tarvitse käydä kovalla teholla viilentyäkseen.

Lamppujen vaihtaminen nykyaikaisiin LED-lamppuihin säästää merkittävästi energiaa. Valoanturien, liiketunnistimien tai ajastimen käytöllä voit säätää valot sammumaan, kun niitä ei tarvita.

Esimerkiksi lääkkeitä tai liuottimia ei pidä huuhdella wc-pönttöön, vaan ne tulee hävittää oikeaoppisesti.

Tarpeettomat ja vanhat lääkkeet kerätään läpinäkyvään pussiin ja palautetaan apteekkiin. Puhdistusaineet, maalit ja liuottimet kannattaa säilyttää kotona omissa astioissaan poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.

Oiva Isännöinnin ilmoituskanava väärinkäytösepäilyistä (Whistleblowing)

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat toimintaamme ohjaavia arvoja. Käytämme väärinkäytösepäilyksien ilmoittamiseen omaa Whistleblowing-ilmoituskanavaa. Ilmoituskanavamme mahdollistaa työntekijöidemme sekä sidosryhmiemme luottamuksellisen ilmoittamisen tapauksista, joissa on mahdollisesti toimittu lainvastaisesti tai Oiva Isännöinnin eettisten periaatteiden vastaisesti. Kanavan kautta ei tule ilmoittaa asiakasreklamaatioita, häiriötilanteita tai yleisiä hr-asioita.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Oivalluksia&Oppaita

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.

Olemme apunasi taloyhtiöelämässä

Asioi helposti verkossa tai Oivan palvelutiimin avulla!

Taloyhtiön digiapurit

Voit hoitaa arkesi asioita, ilmoittaa muutoksista, tutkia vastuunjakoa ja ostaa asiakirjoja kätevästi digiapureillamme. Taloyhtiösi tiedot ja talouden seurannan taas löydät reaaliaikaisesti asukassivuilta.

Oivan palvelutiimi apunasi

Aina on oiva syy olla meihin yhteydessä. Meidät tavoitat yhteydenottolomakkeella tai puhelimella. Ollaan yhteyksissä!