Isännöitsijän kilpailutus
Isännöitsijän kilpailutus voi olla haastava prosessi. On tärkeää valita juuri sellainen isännöitsijä, joka pystyy vastaamaan oman taloyhtiön toiveisiin ja tavoitteisiin.
Keräsimme tärkeimmät askeleet ja kysymykset, jotka auttavat selkeyttämään isännöitsijän kilpailutuksessa.
Isännöitsijä ja hänen tiiminsä vastaa laajasta kirjosta asumiseen, arjen sujuvuuteen, asukkaiden tyytyväisyyteen ja taloyhtiön arvoon vaikuttavista tehtävistä. Me Oiva Isännöinnillä olemme huomanneet, että etenkin asumisen sujuvuus, huoleton arki sekä kiinteistön arvon säilyminen ja kukoistaminen korostuvat taloyhtiöiden ensisijaisissa toiveissa isännöitsijälle.
1. Taloyhtiön johtaminen ja arvon kasvattaminen
Isännöitsijä on kumppani, joka varmistaa sujuvan arjen sekä huolettoman ja kustannustehokkaan asumisen. Hänen tehtävänään on koordinoida kokonaisvaltaisesti taloyhtiön toimintoja, kuten huoltoyhtiötä, laina-asioita ja vakuutuksia. Isännöitsijän asiantuntemus auttaa hallitusta ja osakkaita tekemään päätöksiä, jotka säilyttävät ja lisäävät kiinteistön arvoa.
Varmistaaksesi nämä isännöitsijän kilpailutuksessa kysy ennen päätöstä:
- Millaisia strategioita ja keinoja isännöitsijä käyttää kiinteistön arvon säilyttämiseksi ja kasvattamiseksi?
- Miten isännöitsijä varmistaa taloyhtiön pitkäaikaisen taloudellisen vakauden?
- Millaisia konkreettisia parannus- tai kehityshankkeita isännöitsijä on aiemmin toteuttanut taloyhtiöissä?
- Miten voitte taloyhtiönä itse seurata yhtiönne taloutta ja toimintoja?
2. Aktiivisuus ja viestintä
Hyvä isännöitsijä on luotettava ja kykenee tekemään yhteistyötä erilaisten sidosryhmien kanssa. Hän on aktiivinen ja pitää taloyhtiön asukkaat ja hallituksen ajan tasalla. Selkeä ja säännöllinen viestintä varmistaa, että kaikki ovat perillä taloyhtiön tapahtumista.
Varmista nämä:
- Miten isännöitsijä tekee yhteistyötä taloyhtiön hallituksen ja muiden toimijoiden kanssa?
- Mitä kautta isännöitsijään saa yhteyden?
- Kuinka nopeasti isännöitsijä ja asiakaspalvelu vastaavat tiedusteluihin?
- Keneen voi olla yhteydessä sairastapauksissa tai lomalla?
- Mitkä ovat toimintatavat ongelmatilanteissa?
3. Hyvät verkostot ja asiantuntemus
Isännöitsijän hyvät verkostot eri alojen ammattilaisiin ovat arvokkaita, kun taloyhtiö tarvitsee ulkopuolisia palveluja. Tämä auttaa saamaan laadukasta ja luotettavaa palvelua kilpailukykyiseen hintaan.
Varmista nämä:
- Millaiset verkostot isännöitsijällä on eri alojen toimijoihin?
- Miten hän on aikaisemmin hyödyntänyt verkostoja taloyhtiöiden hyväksi?
4. Palvelutarjonta ja työkalut
Nykypäivänä on tärkeää että isännöitsijä hyödyntää moderneja työkaluja ja digitaalisia palveluja asioinnin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tarkista, mitä palveluja ja työkaluja isännöitsijä käyttää.
Varmista nämä:
- Mitä asiointipalveluita ja digitaalisia työkaluja isännöitsijä käyttää – ja miten ne hyödyttävät asukkaita ja hallitusta?
- Miten taloyhtiön dokumentteja hallitaan ja miten niihin pääsee itse käsiksi?
- Onko taloyhtiöllä pääsy sähköisiin palveluihin, kuten huoltopyyntöjärjestelmään?
5. Hintataso ja kustannustehokkuus
Monesti isännöitsijän kilpailutus on painottunut hinnoitteluun. Ja tokihan palveluiden hinta on tärkeä tekijä, mutta se ei pelkästään saa olla ratkaiseva tekijä. On tärkeää, että isännöitsijän palvelut tarjoavat vastinetta rahalle.
Varmista nämä:
- Mitkä ovat isännöitsijän palveluiden kustannukset?
- Mitä palveluja hintaan sisältyy?
- Miten isännöitsijä auttaa taloyhtiötä säästämään kustannuksissa?
Me Oivalla hinnoittelemme kaiken selkeästi ja läpinäkyvästi. Pääsetkin vain muutamalla klikkauksella katsomaan palvelupakettien hinnat ja sisällöt. Katso hinnat tästä.
6. Paikallisuus ja sitoutuminen
On tärkeää, että isännöitsijä on sitoutunut taloyhtiön pitkäaikaiseen hyvinvointiin. Paikallisuus on usein etu, sillä paikallinen isännöitsijä tuntee alueen erityispiirteet ja tarpeet.
Varmista nämä:
- Onko isännöitsijä valmis sitoutumaan pitkäaikaiseen yhteistyöhön?
- Tunteeko isännöitsijä alueen ja sen erityispiirteet?
Me Oiva Isännöinnillä toimimme aina paikallisesti ja ison talon hyödyt tarjoavat asiakkaillemme laajan verkoston ja resursseja, mm. parempaan palvelutarjontaan ja asiakaspalveluun.
PAREMPAA TALOYHTIÖELÄMÄÄ SINULLE
Jäikö isännöitsijän kilpailuttamisesta tai hinnoittelusta jotain kysyttävää?
Voit selvittää kätevän hintalaskurimme avulla isännöinnin hinnan tai ottaa yhteyttä niin autamme mielellämme.
Tutustu myös Isännöintiliiton sivulla olevaan Isännöinnin eettisiin ohjeisiin.
Ja silloin kun kaipaat uutta näkemystä ja vahvaa otetta taloyhtiönne isännöintiin… lähetä meille tarjouspyyntö, niin katsotaan, miten voimme laittaa taloyhtiöasiat kuntoon.
Oiva Isännöinti uudistaa isännöintiä nykypäivän vaativalle tasolle. Emme tarjoa vain isännöintiä, vaan taloyhtiön kokonaisvaltaista hallintaa ja sujuvampaa arkea.
Oiva Isännöinnille on myönnetty Avainlippu – merkki suomalaisesta työstä
Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että yrityksellemme on myönnetty Avainlippu-merkki tunnustuksena suomalaisesta palvelusta. Tämä arvostettu merkki kertoo, että olemme sitoutuneet toimimaan suomalaisilla arvoilla ja tarjoamaan laadukasta, vastuullista ja paikallista palvelua, joka tukee kotimaista työtä ja yhteiskuntaa. Mitä Avainlippu kertoo? Avainlippu on Suomalaisen Työn (entinen Suomalaisen Työn liitto) myöntämä merkki, joka tunnetaan luotettavuuden, vastuullisuuden ja kotimaisen työn […]
Oivalla pyydetään lapset mukaan töihin 22.11.
Myös Oivalla pyydetään lapset mukaan työpaikalle perjantaina 22.11. ❤️ Tämä päivä tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa perheystävällistä kulttuuria ja antaa tulevaisuuden työelämän ahertajille tilaisuuden tutustua aikuisten työntekoon ja oppia, mitä kaikkea erilaiset ammatit ja tehtävät pitävät sisällään. Lapset mukaan töihin -päivä tukee vahvasti organisaatiomme perheystävällisyyttä ja avoimuutta. Arvostamme tasapainoista arkea, ja yhdessä tekeminen niin kollegoiden kuin heidän […]
Taloyhtiön budjetti – vinkit onnistuneeseen suunnitteluun
Taloyhtiön budjetti on yksi taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän tärkeimmistä tehtävistä. Hyvin suunniteltu budjetti auttaa taloyhtiötä pysymään taloudellisesti tasapainossa ja varautumaan tuleviin korjauksiin ja ylläpitotarpeisiin. Lisäksi se luo turvallisuuden tunnetta asukkaille ja varmistaa, että kiinteistön arvo säilyy pitkällä aikavälillä. Miten aloittaa taloyhtiön budjetointi? Budjetointiprosessi alkaa aina tarkastamalla kuluvan vuoden taloustilanne. Mitä kuluja on syntynyt odotetusti, ja […]
PTS – Suunnitelmallinen taloyhtiön kunnossapito poistaa murheet tulevista remonteista
PTS eli pitkän tähtäimen suunnitelma antaa selkeän suunnan eikä tulevaisuuden remontteja tarvitse murehtia. Oletko taloyhtiön hallituksen jäsen tai osakas, ja mietit, mitä yllätyksiä seuraavat vuodet saattavat tuoda? Huolestuttaako, että kiinteistössä voi ilmetä yllättäviä korjaustarpeita, jotka aiheuttavat suuria, ennakoimattomia kustannuksia? Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) on ratkaisu näihin huoliin. Korjauskustannukset voivat kasvaa yllättäen, jos kiinteistön kuntoa ei […]