Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.

Isännöitsijän vaihtoon liittyy paljon harhaluuloja. Taloyhtiöiden hallituksissa voi olla vahva usko, että vaihtoprosessi on työläs, raskas ja vaatii hallitukselta paljon osaamista.

Voi se joskus näin ollakin, mutta pääsääntöisesti isännöitsijän vaihdossa hallituksen tehtäväksi jää isännöintitarjousten pyytäminen, niiden vertailu sekä yhteisen näkemyksen löytäminen ja uuden isännöitsijätoimiston valinta. Ainakin Oivalla taloyhtiön hallituksen tekemän päätöksen jälkeen siirto viedään maaliin hallitusta turhaan rasittamatta.

Käytännön toimet, kuten edellisen isännöintisopimuksen irtisanominen, taloyhtiön arkistomateriaalien nouto ja läpikäynti, vaihdosta tiedottaminen osakkaille ja huoltoyhtiölle, maksuliikenteen siirto sekä erilaiset osoitemuutokset, hoidetaan Oivan tiimin taholta taloyhtiön valtuutuksella.

Valinta on hallituksen tärkein tehtävä

Isännöitsijän vaihto voi tulla taloyhtiössä ajankohtaiseksi monestakin eri syystä. Usein vaihto voi olla tarpeen, koska taloyhtiö ei saa haluamaansa ja omiin tarpeisiinsa sopivaa palvelua.

Eniten hallitus tarvitsee osaamista ennen varsinaista isännöitsijän vaihtoa. Hallituksen on hyvä käydä syvällinen keskustelu siitä, mitä taloyhtiö isännöinniltä haluaa ja tarvitsee. Jos palvelu ei ole ollut taloyhtiön tarpeiden mukainen, vanha isännöintisopimus on syytä käydä tarkasti läpi. Taloyhtiön toiveiden mahdollisimman tarkka yksilöinti ja kirjaaminen tarjouspyyntöön on ehkä isännöinnin vaihtoon tähtäävien toimien tärkein vaihe. Osaava hallitus laatii tarjouspyynnön, johon ei jää tulkinnanvaraa, ja tarjoukset ovat keskenään vertailukelpoisia.

Isännöinti on vahvaa yhteistyötä niin palvelua tarjoavan tiimin kuin sitä ostavan taloyhtiöhallinnon kesken. Ennen lopullista valintaa ja sitä seuraavaa isännöitsijän vaihtoa kannattaakin käydä vielä yksilöidyt keskustelut parhaiden ehdokkaiden kanssa. Niissä voidaan sopia yksityiskohtaisesti taloyhtiön tarvitsemista palveluista ja periaatteista, joita isännöintisopimukseen kirjataan. Samalla hallitus saa tunteen siitä osaamisen ja vuorovaikutuksen tasosta, jota palveluntarjoajat toiminnallaan henkivät.

Katseet samaan suuntaan

Kun päätös on tehty ja uusi isännöitsijä on vienyt siirron suunnitelmallisesti maaliin, on aika kääriä hihat. Avoin vuorovaikutus, yhteiset tavoitteet ja haluttuun suuntaan vievät toimet ovat avainasioita hyvään ja huolettomaan taloyhtiöelämään.

Kysy lisää Oivan tarjoamasta sujuvasta taloyhtiöelämästä ja pyydä tarjous teidän yhtiöllenne räätälöidystä isännöinnistä:

Tomi Taanila, tomi.taanila@oi.fi

Oiva Isännöinnille on myönnetty Avainlippu – merkki suomalaisesta työstä

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että yrityksellemme on myönnetty Avainlippu-merkki tunnustuksena suomalaisesta palvelusta. Tämä arvostettu merkki kertoo, että olemme sitoutuneet toimimaan suomalaisilla arvoilla ja tarjoamaan laadukasta, vastuullista ja paikallista palvelua, joka tukee kotimaista työtä ja yhteiskuntaa. Mitä Avainlippu kertoo? Avainlippu on Suomalaisen Työn (entinen Suomalaisen Työn liitto) myöntämä merkki, joka tunnetaan luotettavuuden, vastuullisuuden ja kotimaisen työn […]

Oivalla pyydetään lapset mukaan töihin 22.11.

Myös Oivalla pyydetään lapset mukaan työpaikalle perjantaina 22.11. ❤️ Tämä päivä tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa perheystävällistä kulttuuria ja antaa tulevaisuuden työelämän ahertajille tilaisuuden tutustua aikuisten työntekoon ja oppia, mitä kaikkea erilaiset ammatit ja tehtävät pitävät sisällään. Lapset mukaan töihin -päivä tukee vahvasti organisaatiomme perheystävällisyyttä ja avoimuutta. Arvostamme tasapainoista arkea, ja yhdessä tekeminen niin kollegoiden kuin heidän […]

Taloyhtiön budjetti – vinkit onnistuneeseen suunnitteluun

Taloyhtiön budjetti on yksi taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän tärkeimmistä tehtävistä. Hyvin suunniteltu budjetti auttaa taloyhtiötä pysymään taloudellisesti tasapainossa ja varautumaan tuleviin korjauksiin ja ylläpitotarpeisiin. Lisäksi se luo turvallisuuden tunnetta asukkaille ja varmistaa, että kiinteistön arvo säilyy pitkällä aikavälillä. Miten aloittaa taloyhtiön budjetointi? Budjetointiprosessi alkaa aina tarkastamalla kuluvan vuoden taloustilanne. Mitä kuluja on syntynyt odotetusti, ja […]

PTS – Suunnitelmallinen taloyhtiön kunnossapito poistaa murheet tulevista remonteista

PTS eli pitkän tähtäimen suunnitelma antaa selkeän suunnan eikä tulevaisuuden remontteja tarvitse murehtia. Oletko taloyhtiön hallituksen jäsen tai osakas, ja mietit, mitä yllätyksiä seuraavat vuodet saattavat tuoda? Huolestuttaako, että kiinteistössä voi ilmetä yllättäviä korjaustarpeita, jotka aiheuttavat suuria, ennakoimattomia kustannuksia? Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) on ratkaisu näihin huoliin. Korjauskustannukset voivat kasvaa yllättäen, jos kiinteistön kuntoa ei […]