Etusivu » Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista

Tervetuloa uuteen kotiisi! Muutto on jännittävä vaihe elämässä, mutta se voi olla myös haastavaa ja vaatii paljon käytännön järjestelyjä. Me haluamme auttaa sinua tekemään muutosta mahdollisimman sujuvaa ja varmistamaan, että kaikki sujuu hyvin uudessa taloyhtiössäsi. Tässä muuttajan muistilista auttamaan sinua matkallasi!

Kun muutat uuteen asuntoon, muuttoilmoitus tulee tehdä isännöintitoimistoon taloyhtiön tiedottamista ja viestintää varten. Huoltoyhtiölle taas ilmoitus tulee tehdä oven nimenmuutosta sekä mahdollisia ovenavauksia varten, sillä mikäli tarvitset ovenavauspalvelua, ovea ei avata, mikäli asukkaan tiedot eivät ole huoltoyhtiöllä. Samoin, kun muutat pois asunnosta, ilmoitathan siitä meille tietojen päivitystä sekä mahdollista vesimittariluentaa- ja laskutusta varten.

Ymmärtääksemme paremmin, keneen ottaa yhteyttä eri tilanteissa, on hyvä tietää, kuka vastaa mistäkin. Isännöitsijä hoitaa taloyhtiön hallinnollisia asioita, kuten kokouksia, laskutusta ja sopimusten hallintaa. Isännöitsijä tekee myös taloyhtiön talousarvion. Kirjanpitäjä vastaa taloyhtiön kirjanpistosta ja muista talousasioista. Huoltoyhtiö puolestaan hoitaa kiinteistön ylläpitoon liittyviä tehtäviä, kuten huoltoa ja korjauksia. Ota yhteyttä oikeaan tahoon tarvittaessa.

Lue lisää isännöitsijän ja huoltoyhtiön työnjaosta täältä.

Taloyhtiössä on selkeä vastuunjakotaulukko, joka määrittää, mikä kuuluu yhtiön vastuulle ja mikä osakkaan vastuulle. Yleensä taloyhtiö vastaa rakennusten ulkopuolisista asioista, kuten julkisivuista, katoista ja yleisistä tiloista. Osakkaan vastuulle kuuluvat hänen hallitsemansa osakehuoneiston sisäosat, lukuun ottamatta huoneistossa olevia rakenteita, eristeitä ja yhtiön vastuulla olevia perusjärjestelmiä.

Vastuunjakotaulukon tunteminen auttaa selvittämään kuka vastaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Katso vastuunjakotaulukkomme täältä.

Tarjoamme hyödyllistä tietoa ja asumisen asiointia täällä Oivan kotisivuilla. Täältä voit löytää vastuunjakotaulukon, tehdä muuttoilmoituksia ja saada lisätietoa taloyhtiösi asioista. Lisäksi, verkkokaupassamme voit hallinnoida taloyhtiöön liittyviä maksuja ja laskuja kätevästi verkossa.

Jos suunnittelet remonttia asunnossasi, muista ilmoittaa siitä taloyhtiölle etukäteen. Taloyhtiössä on sääntöjä ja ohjeita remonteille, ja niiden noudattaminen auttaa varmistamaan, että kaikki sujuu suunnitellusti ja ilman tarpeetonta häiriötä muille asukkaille.

Tee muutostyöilmoitus täältä.

Jätehuolto on tärkeä osa asumista. Tarkista taloyhtiösi ohjeet jätehuollon ja lajittelun suhteen. Yleensä taloyhtiöllä on omat jätteenkeräyspisteet ja ohjeet siitä, miten jätteet tulee lajitella. Yleisiä ohjeita ovat esimerkiksi:

  • Jätteet tulee lajitella ohjeiden mukaisesti
  • Kartonki tulee litistää
  • Isoimmat roskat tulee pilkkoa pienemmäksi, jolloin astioiden kannet menevät kiinni.

Ympäristön suojeleminen on meille tärkeää, ja lajittelua noudattamalla voimme kaikki tehdä osamme.