Etusivu » Asuminen » Miten isännöitsijä eroaa huoltoyhtiöstä?

Mitä eroa on isännöitsijällä ja huoltoyhtiöllä?

Hyvän taloyhtiöelämän pohjana on sujuva arki. Sen varmistaminen vaatii yhteistyötä taloyhtiön hallituksen, osakkaiden ja asukkaiden sekä toisaalta arjen asioista huolehtivien, kuten isännöinnin ja huollon, kesken.

Isännöinti hoitaa taloutta ja hallintoa, huolto päivittäistä ylläpitoa

Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä yhdessä hallituksen kanssa. Isännöinti on joukkuepeliä, joten apunaan hänellä on tiimi, johon Oivalla kuuluu yleensä kirjanpitäjä, kiinteistösihteeri, asiakaspalvelun henkilöstö sekä teknisten asioiden asiantuntija.

Kotisivuiltamme pääset asukassivuille, joissa on paljon omaa taloyhtiötäsi koskevaa tietoa. Myös asiakaspalvelumme osaa auttaa oikean asiantuntijan puheille, mikäli et kotisivuiltamme löydä vastausta ongelmaasi.

 • hallinnosta
 • taloudesta
 • kiinteistönpidon organisoinnista

Tarkemmin isännöinnin tehtävät määritellään isännöintisopimuksessa.

 • tarvitset tietoa taloyhtiön talouteen tai esimerkiksi remontteihin liittyen
 • havaitset kiinteistössä puutteita, merkittävää epäsiisteyttä tai ilkivaltaa
 • taloyhtiössä on järjestyshäiriöitä tai on tapahtunut rikos, esimerkiksi murto yhtiön tiloihin
 • haluat tehdä parannusehdotuksen tai esittää asian käsiteltäväksi yhtiökokouksessa
 • olet muuttamassa taloyhtiöön tai sieltä pois
 • suunnittelet tekeväsi huoneistossasi muutostöitä
 • kiinteistössä tai asunnossasi on ongelma ja haluat tehdä vikailmoituksen
 • haluat varata saunavuoron tai autopaikan
 • hukkaat avaimesi tai tarvitset lisäavaimia
 • tarvitset asuntokauppaa varten isännöitsijäntodistuksen tai muita huoneiston asiakirjoja

Huoltoyhtiöön yhteys juoksevissa asioissa

Monesti isännöinnin ja huollon vastuut sekoittuvat asukkaiden mielissä. Vaikka isännöinti vastaa kiinteistönpidon organisoinnista eli ohjaa ja valvoo taloyhtiön hallituksen valitseman huoltoyhtiön toimintaa, päivittäiseen ylläpitoon kuuluvat asiat ovat huoltoyhtiön vastuulla.

 • pihan kunnossapidosta, kuten nurmikonleikkuusta, lumenaurauksista ja hiekoituksista
 • pienistä korjaustöistä, kuten rikkinäisten valaisimien vaihdoista tai lämmitystolppien korjauksista
 • asukastietojen päivittämisestä huoneistojen oviin ja porraskäytäviin
 • teknisissä laitteissa ilmaantuvien ongelmien selvittämisestä ja korjauksista
 • asuntojen pienten vikojen, kuten vuotavien hanojen tai tukkeutuneiden viemärien, korjauksista
 • ovien avauksista avaimen unohtuessa asukkaalta
 • akuuteista korjaustoimista lisävahinkojen estämiseksi esimerkiksi vesivuotovahingoissa
 • vikailmoituksissa ilmoitettujen puutteiden korjauksista
 • päivystyksestä äkillisten korjaustöiden ja vahinkojen varalta

Jotta elämä taloyhtiössä olisi huoletonta, on tärkeä, että asumiseen ja taloyhtiön kiinteistöön liittyvissä asioissa ollaan valppaita ja toimitaan tarvittaessa ripeästi. Elämä kuluttaa myös kiinteistöä ja vaikka sen kunnosta ja ylläpidosta on huolehtimassa joukko ammattilaisia, myös päivittäin kiinteistöä käyttävien huomiot ovat tärkeitä. Ilmoita siis välittömästi, jos havaitset kiinteistössä jonkin ongelman tai korjaamista vaativan asian. Näin pidämme yhdessä huolta siitä, että kiinteistön arvo säilyy.

Kiitos yhteistyöstä!

Olemme apunasi taloyhtiöelämässä

Asioi helposti verkossa tai Oivan palvelutiimin avulla!

Taloyhtiön digiapurit

Voit hoitaa arkesi asioita, ilmoittaa muutoksista, tutkia vastuunjakoa ja ostaa asiakirjoja kätevästi digiapureillamme. Taloyhtiösi tiedot ja talouden seurannan taas löydät reaaliaikaisesti asukassivuilta.

Oivan palvelutiimi apunasi

Aina on oiva syy olla meihin yhteydessä. Meidät tavoitat yhteydenottolomakkeella tai puhelimella. Ollaan yhteyksissä!

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Oivalluksia&Oppaita

Tekninen isännöitsijä on taloyhtiön puolia pitävä rakennustekniikan ekspertti

Isännöintitoimistossa työskentelevä tekninen isännöitsijä on remonttikoordinaattori ja tietotuki, ”taloyhtiön tekninen selkäranka”, joka palvelee taloyhtiöitä isännöitsijän rinnalla. Mitä kaikkea tällaisen asiantuntijan työpöydälle käytännössä kuuluukaan? Ja mikä on tekemisen merkitys taloyhtiöille ja sen ihmisille? Teknisen isännöitsijän työnkuvasta ja tämän työpanoksen moninaisesta merkityksestä kertoo Arto Liiten, joka työskentelee kyseisessä roolissa Satakunnan alueen Oiva Isännöinnissä. Liitenin mukaan tekninen isännöitsijä on […]

Taloyhtiöiden osakeluettelot viety huoneistotietojärjestelmään – käsittelypalvelun ruuhka voi vaikuttaa kevään yhtiökokouksiin

Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmän ruuhkautuminen saattaa vaikuttaa etenkin uusien osakkaiden arkeen: omistaja saa viralliset osakkaan oikeudet vasta, kun asuntokaupan jälkeinen omistusmuutos on rekisteröity ja tieto siitä on välitetty myös Oivalle. Uusien omistusten käsittely Maanmittauslaitoksella saattaa tällä hetkellä kestää harmillisen pitkään, eli jopa 5-6 kuukautta ja osakekirjojen sähköistyksissä peräti kahdeksan kuukautta. Oivan isännöimien taloyhtiöiden osakeluettelot on siirretty Maanmittauslaitoksen […]

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]