Asiakkaan arjen asiat kiinnostavat isännöintiammattilaista 

Kun Irina Marjanen 17-vuotiaana merkonomiopiskelijana ensimmäistä kertaa astui tili- ja isännöintitoimistoon opintoihin liittyvään työharjoitteluun, hän totesi nopeasti löytäneensä oman paikkansa. 

– Ala osoittautui mielenkiintoiseksi ja tunsin nopeasti sen omakseni. Minulla on kirjanpitäjän sielu, mutta taloyhtiöiden maailma tuo siihen aivan oman, innostavan lisänsä. Maailma muuttuu nopeasti ja työ tarjoaa koko ajan uusia haasteita. Viihdyn työssäni erittäin hyvin, jyväskyläläisen Noste Isännöinnin palvelupäällikkö Irina toteaa. Noste on nykyään osa Oiva Isännöinnin tiimiä. 

Eikä tuo työnilo ole jäänyt muiltakaan näkemättä. Niinpä Irina on tänä vuonna ehdolla Isännöintiliiton Vuoden Isännöintiammattilainen 2023 -palkinnon saajaksi. Yhteensä kolme finalistia kilpailee palkinnosta, jonka saaja julkistetaan Isännöintipäivillä 27.9.2023. 

”Yritän nähdä aina hopeareunuksen” 

Työharjoittelujakson ja kauppaopistosta valmistumisensa jälkeen Irina Marjanen jatkoi opintojaan AMK:ssa, mutta teki samalla osa-aikaisena töitä aiemmassa harjoittelupaikassaan. Vuodesta 2004 alkaen hän työskennellyt kokoaikaisesti taloyhtiöiden asioiden parissa. 

Tällä hetkellä Marjasella on vetovastuullaan viisitoistahenkinen asiakaspalvelu-, kiinteistösihteeri- ja kirjanpitäjätiimi. Hän vastaa tiiminsä toimivuudesta ja sen tuottamista palveluista osallistuen myös itse kirjanpitäjän ja kiinteistösihteerin tehtävien hoitamiseen. Tehtävään kuuluu esimies- ja HR-tehtäviä, kuten töiden ohjaamista ja resurssointia. 

Marjanen on erittäin pidetty henkilö niin asiakkaiden kuin työkavereiden keskuudessa. Syyn siihen huomaa nopeasti hänen kanssaan toimiessaan. 

– Minulle ihmiset ovat tärkeitä. Yritän aina nähdä positiivisen ja hyvän, löytää sen pilven hopeareunuksen. Tykkään asiakkaistamme. Minusta on mahtavaa olla mukana asiakkaan arjessa auttamassa heitä isoissa ja pienissä pulmissa. Isännöintipuolella pääsee ihan tavallisten kansalaisten kanssa henkilökohtaisiin kohtaamisiin paljon useammin ja helpommin kuin tilitoimistojen yritysasiakkaiden kanssa. Sen vuoksi tykkään tästä alasta niin paljon. 

Uuden oppiminen innostaa 

Irina Marjaselle työyhteisön ilmapiiri on tärkeä asia. 

– Työpaikalla pitää jokaisella olla tunne, että täällä on hyvä olla ja minulla on mahdollisuus tehdä työni hyvin. Silloin esimerkiksi työkuorman ja -menetelmien on oltava kunnossa. Jos on asioita, jotka haittaavat työilmapiiriä, menen kyllä hyvin herkästi tilanteeseen mukaan selvittämään ja ratkaisemaan asioita. 

Marjanen tunnetaankin aktiivisena työmenetelmien kehittäjänä. Hän laittaa itsensä likoon ja jakaa tietoaan avoimesti. 

– Uuden oppiminen ja sen jakaminen on aivan mahtavaa. Jos jonkun asian voi tehdä helpommin, miksi sitä ei kokeiltaisi? Ja kun oppii itse uutta, on nautinnollista jakaa se muiden kanssa. 

Vaikeimpia paikkoja Marjaselle ovat hetket, jolloin ongelmaan ei tahdo löytyä ratkaisua, joka olisi kaikille osapuolille hyvä. Onneksi sellaisia asioita on vain harvoin. 

Muutos vaatii sopeutumista 

Nykyisessä työelämässä muutos on pysyvä olomuoto. Ne herättävät usein tunteita, joita on pystyttävä ohjaamaan oikeaan suuntaan. 

– Olen aika välittävä ja positiivinen ihminen. Esimerkiksi muutostilanteissa pyrin löytämään ja tekemään näkyväksi asioita, joilla muutoksesta saadaan paras puoli irti. Monesti se vaatii vahvaa yhteishenkeä, Irina Marjanen sanoo. 

– Jotkut muutokset aiheuttavat vastareaktioita. Se on aivan luonnollista. Yrityksen johdon ja esihenkilöiden rooli on silloin perustella ratkaisuja ja löytää ne positiiviset puolet. Ihmiset kokevat asioita niin eri tavoin. Kaikki tunteet pitää kuitenkin ottaa vastaan ja ne on käsiteltävä yhdessä. 

Aina sekään ei ole helppoa. 

– Olen itse aika looginen ihminen. Rakastan taulukoita ja muistilistoja. En elä niinkään tunteella, vaan pikemminkin rationaalisesti. Se on tuottanut jonkin verran haasteita. Minussa on kuitenkin monta persoonaa. Toisaalta tykkään olla ja tehdä yksin, ratkoa asioita keskenäni. Toisaalta taas rakastan ihmisten kanssa toimimista. Lopulta kai kuitenkin olen aika herkkä ihminen, Irina naurahtaa. 

Kevät on ihmisen parasta aikaa 

Isännöinti- ja tilitoimistojen arjessa kevät on kaikkein kiireisin ja hektisin vuodenaika. 

– Se on ihmisen parasta aikaa. Kun saa oikein paneutua tilinpäätöksiin ja ne valmistuvat samaan aikaan kun luonto alkaa heräillä, se on mahtavaa. Tykkään hirveästi tilinpäätösten tekemisestä, Irina Marjanen kertoo. 

Kirjanpitäjän sielu on Marjasella niin vahva, että vaikka osaaminen varmasti riittäisi, isännöitsijäksi siirtymistä hän ei ole koskaan edes harkinnut. 

– En saisi siinä työssä enää toteuttaa itseäni. Se ei ole minun juttuni. Pääsen toimimaan talouteen liittyvien asioiden kanssa niin kirjanpidossa kuin asiakaspalvelussakin ja se on minulle tärkeää. 

Asiakaskokemuksen parantamisessa Marjanen näkee alalla vielä paljon kehitettävää. 

– On paljon asioita, jotka voidaan tehdä digitaalisesti. Oiva panostaa näiden asioiden eteenpäin viemiseen, ja se oli varmasti meidänkin johdollemme yksi tärkeimmistä syistä liittyä Oivan tiimiin. 

– Toisaalta asiakaspalvelu alalla on tätä nykyä aika kasvotonta. Missään nimessä emme saa unohtaa henkilökohtaista asiakaspalvelua. Se on asiakaskokemuksen luonnissa usein ratkaisevassa roolissa. 

Valinta finalistiksi yllätti 

Valinta Isännöintiammattilainen-finalistiksi oli Irina Marjaselle iso yllätys. 

– En tiennyt, että esimieheni oli minut ilmoittanut kisaan mukaan. Kun Isännöintiliitosta sitten oltiin yhteydessä, olin vähän hämilläni. Perisuomalaiseen tapaan ajattelin ensin, että olenko nyt tällaista huomiota ansainnut. 

– Totta kai se kuitenkin tuntuu hyvältä, että oma työ on tällä tavalla huomioitu. Tulee arvostettu olo, Irina myöntää. 

Muissa kuin päätoimisissa isännöitsijän tehtävissä toimivia alan ammattilaisia palkitaan nyt vasta kolmatta kertaa. Ehdokkaiksi etsittiin tekijöitä, jotka haluavat edistää koko toimialan arvostusta. 

Kunkin sarjan eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistetaan Isännöintipäivien palkintogaalassa. Irinaa pääsee äänestämään Isännöintiliiton kotisivuilla olevalla äänestyslomakkeella, joka on kaikille avoin. Äänestysaikaa on 18.9.2023 asti. 

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ:

Äänestys 2023 | Äänestä suosikkisi voittoon 2023 | Eventos

Talokysely Oiva Isännöinti

Työkalu parempaan asukaskokemukseen: Oiva Isännöinnin Talokysely

Kun tiedetään, mitkä ovat taloyhtiön toiminnan keskeiset kehityskohteet, voi hallitus käyttää ajalliset ja taloudelliset resurssinsa vaikuttavammin ja tehokkaammin. Oiva Isännöinnin Talokysely vastaa tähän tarpeeseen ja se toteutetaan tänä vuonna kaikissa asiakasyhtiöissämme. Kaiken muun lisäksi kyselystä saatava palaute mahdollistaa erinomaisen tietopohjan myös isännöitsijän kanssa tehtävälle yhteistyölle. Tutkittu tieto auttaa tekemään asukkaiden arjesta sujuvampaa, viihtyisämpää ja turvallisempaa […]

Tietosuojaselosteen päivitys 

Päivitämme tietosuojakäytännön vastaamaan alla lueteltuja muutoksia. Muutokset astuvat voimaan 11.6.2024.  Nämä muutokset ovat:  Päivitetty tietosuojaseloste on luettavissa täällä:   Tietosuojaseloste – Oiva Isännöinti  Meillä on velvollisuus ilmoittaa henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä muutoksista . Uusi tietosuojaseloste tulee voimaan välittömästi ja koskee kaikkia taloyhtiöitä, joiden henkilötietoja Oiva Isännöinti käsittelee. Tämä ilmoitus ei vaadi toimenpiteitä asiakkailtamme.   Lisätietoja  Jos teillä on […]

Aarre Isännöinti Oy on jatkossa osa Oivaa – toiminta jatkuu ennallaan

Aarre Isännöinti Oy on liittynyt osaksi Oiva isännöintiä. Oivan tavoitteena on muuttaa isännöintialaa perusteellisesti ja kasvattaa toimintaansa rakentamalla valtakunnallista huippuammattilaisten verkostoa. Aarre Isännöinnin Timo Metsälä, Jaakko Havia ja koko muu henkilökunta on innoissaan mahdollisuudesta liittyä osaksi Oiva Isännöinnin huippuammattilaisten joukkoa. – Asiakastyöhömme muutoksella ei ole vaikutusta. Jatkamme toimintaamme itsenäisenä yhtiönä omalla nimellämme ja brändillämme, eikä […]