Nappaa talteen vinkit uuteen hallitus tehtävääsi!

Tulitko valituksi taloyhtiösi hallitukseen? Hienoa, onnittelut!

Tehtäväsi taloyhtiön hallituksessa tarjoaa sinulle upean tilaisuuden rakentaa oivallisen sujuvaa ja mutkatonta taloyhtiöelämää juuri teidän yhtiöllenne. Pääset vaikuttaamaan oman taloyhtiösi asioihin ja osallistumaan niin pienten kuin isompien päätösten valmisteluun ja toteutukseen kaikkien osakkaiden edustajana.

Sinulla on nyt suora mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten merkittävästä omaisuuserästäsi pidetään huolta ja miten sen arvoa jopa kasvatetaan. Pääset myös rakentamaan asumisviihtyvyyttä ja hyvän taloyhtiöelämän peruspilareita.

Jokainen taloyhtiö on omanlaisensa yksilö ja rakentaa itselleen sopivat toimintamallit. Tietyt, esimerkiksi lakiin kirjatut, tehtävät on hoidettava ennalta määrätyllä tavalla, mutta hallituksella on myös paljon valtaa ja vapauksia tehdä yhtiökohtaisia ratkaisuja.

Uutena taloyhtiön hallituksen jäsenenä sinun kannattaa perehtyä tehtävääsi huolellisesti. Keräsimme uuden hallitusjäsenen oppaaseen joitakin vinkkejä ja ohjeita, joilla pääset alkuun. Lataa opas itsellesi, tutustu siihen ja lähde aktiivisesti mukaan hallituksen päätöksentekoon. Oivan asiantuntijat avaavat oppaassa muun muassa hallituksen rooliin, järjestäytymiseen ja päätöksentekoon liittyviä asioita. Saat myös selvennystä siihen, minkälaiset ovat tiedonsaantioikeutesi ja tehtävään liittyvät vastuusi. Oppaan lopussa on muistilista asioista, joihin sinun erityisesti kannattaa perehtyä.

Jos haluat vinkkejä tehtäväsi hoitoon myös jatkossa, voit samalla tilata uuden Oivalluksia ja Oppaita -uutiskirjeemme klikkaamalla tilaa!

Eipä sitten muuta kuin perehtymään ja osallistumaan! Sinulla on nyt hieno mahdollisuus olla mukana rakentamassa teidän taloyhtiönne arjesta oivallisen sujuvaa ja mutkatonta!

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Näin tulkkaat taloyhtiön tilinpäätöstä

Tuloslaskelmat ja taseet tutuiksi – näin tulkkaat taloyhtiön tilinpäätöstä

Taloyhtiön tilinpäätös kertoo yhtiön toiminnasta ja taloudellisesta tilasta tärkeää tietoa niin osakkaille, hallituksen jäsenille kuin yhtiöstä asunnon hankintaa harkitseville. Tilinpäätöksen eri osat ja niissä käytetyt kirjanpitoalan termit saattavat tuntua etenkin uusille taloyhtiöasujille ensi alkuun vierailta, mutta jo pienellä opiskelulla pääsee taloyhtiön talouden perusteista paremmin jyvälle. Poimi Oivan kirjanpitäjän tarjoamat opit itsellesi!

Energiavinkit taloyhtiölle

Taloyhtiöissä energiatehokkuutta voidaan parantaa monilla
erilaisilla toimenpiteillä. Osa niistä on raskaita ja kalliitakin, mutta
usein pienilläkin toimenpiteillä voidaan saada aikaan merkittäviä
– jopa kymmenien prosenttien – säästöjä, kunhan vain
ryhdytään toimeen.

Vinkkimme vastuulliseen asumiseen

Asumisen ympäristöteoilla on vaikutusta! Valtaosa asumisen hiilijalanjäljestä syntyy jo suunnittelun ja rakentamisen aikana tehdyistä ratkaisuista, kuten materiaalivalinnoista. Asumisen aikaisilla teoilla voit kuitenkin vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeesi auttaen luontoa ja ympäristöä voimaan paremmin. Samalla voit itse säästää riihikuivaa rahaa! Lataa Vastuullisen asuminen -oppaamme ja kerää vinkkimme talteen.