Eva-Stiina Lavikainen nimitetty Oivan henkilöstöjohtajaksi

BBA Eva-Stiina Lavikainen on nimitetty Oiva Isännöinti Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 30.5.2022 alkaen.

BBA Eva-Stiina Lavikainen on nimitetty Oiva Isännöinti Oy:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 30.5.2022 alkaen. Lavikainen siirtyy Oiva Isännöinnille Technopolis Holding Oyj:stä, jossa hän toimi edelliset 6,5 vuotta Head of HR roolissa vastaten koko Groupin HR-toiminnoista kuudessa eri maassa.

–   On hienoa olla yrityksessä, joka haluaa aidosti muuttaa isännöintialaa mutkattomammaksi ja läpinäkyvämmäksi. Uskon, että muutoksen kautta saamme myös kasvatettua alan tunnettuutta ja houkuteltua alalle uusia huippuosaajia, Lavikainen kertoo.

Lavikaiselle on kertynyt noin 20 vuoden kokemus monipuolisista ja kansainvälisistä HR-tehtävistä eri yrityksissä. Technopoliksen lisäksi hän on toiminut Senior HR Managerin roolissa Rovio Entertainmentilla sekä HR-konsulttina HR4 Solutions Oy:llä.

–  Edellisen työnantajani kautta pääsin tutustumaan kiinteistöihin liittyvään liiketoimintaan yhdestä näkökulmasta, joten kiinteistö- ja isännöintiala eivät ole minulle täysin vieraita, Lavikainen kuvailee.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Nyt on toimittava nopeasti – ARA:n tuet supistumassa merkittävästi 

Energiahankkeisiin valtion tukea haluavien taloyhtiöiden on nyt syytä olla ripeitä. Hallituksen ajamista säästötoimenpiteistä johtuen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukimuotoja ollaan karsimassa merkittävästi. Esimerkiksi energia- ja kaukolämpöavustuksia ei enää ensi vuonna myönnetä. Sama koskee sähköautojen latauspaikka-avustuksia, joita on tälle vuodelle haettu jo enemmän kuin määrärahoja on käytettävissä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksia, iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksia sekä kuntotutkimuksen ja perusparannuksen suunnitteluavustuksia myönnetään jatkossakin, mutta ensi vuoden talousarvioon varattu summa on vain 9,5 miljoonaa euroa.

Jussi Niemelä ottaa vetovastuun Oivassa

Oiva Isännöinnin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.10.2023 Jussi Niemelä.

Viimeiset reilut kaksi vuotta hän on ollut DEN Group Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin Niemelä on työskennellyt muun muassa Delete- ja Kotikatu-konsernien toimitusjohtajana. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pääomasijoittajaomisteisten yhtiöiden kasvattamisesta ja johtamisesta.

Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.