Hyvä taloyhtiöelämä yhä useamman ulottuville Satakunnassa

Oiva Isännöinti on ostanut OP Koti Länsi-Suomi Oy:n isännöintiliiketoiminnan. Yhtiö on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Porin, Rauman ja Euran alueilla noin 400 taloyhtiölle.
Yrityskaupan myötä yhä useammalla satakuntalaisella on mahdollisuus hoitaa asumiseen liittyvät asiansa kätevästi digitaalisissa palvelukanavissa ja nauttia myös muista taloyhtiöelämää helpottavista arjen palveluista.

Oivalla on jo entuudestaan toimisto Porissa. Yrityskaupan myötä yhä useampi porilainen sekä lisäksi joukko raumalaisia ja euralaisia asukkaita pääsee Oivan palvelujen piiriin.

OP Koti Länsi-Suomen nykyisten asiakkaiden isännöintipalveluihin 24.10.2023 solmitulla kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta. Palvelut jatkuvat sopimusten mukaisesti nykyisissä toimipisteissä ja taloyhtiön oma isännöitsijä työskentelee jatkossakin tiiviisti hallituksen kanssa. OP Länsi-Suomi ja OP Koti Länsi-Suomi keskittyvät finanssipalveluiden sekä kiinteistövälityksen ja vuokrauksen tarjoamiseen ja kehittämiseen Satakunnassa.

– OP Koti Länsi-Suomen isännöintiliiketoiminta on erinomaisessa kunnossa ja se on tehnyt hienoa tulosta. Pääsemme hyvästä tilanteesta ja entistä vahvempina jatkamaan koko isännöintialan kehittämistä Satakunnassa. Yhdistävät arvot ja vahva tahto tulevasta edesauttoivat kaupan syntymistä, toteaa Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

Jatkossakin paikallinen palvelu on avainasemassa

Oiva ei tarjoa vain isännöintiä, vaan asiakkuuden kokonaisvaltaista hallintaa ja parempaa taloyhtiöelämää.

– Molemmat yhtiöt ovat tahoillaan panostaneet arjen luistamiseen samalla kun ne ovat huolehtineet kiinteistöjen arvon säilymisestä. Oivalle tärkeää on, että isännöimissämme taloyhtiössä asukkaiden elämä on sujuvaa ja vaivatonta. Sen varmistamisesta huolehtii jatkossakin tuttu paikallinen isännöitsijä tiimeineen. Heillä on tukenaan Oivan laaja ja monialainen ammattilaisten joukkue sekä nykyaikaiset digitaaliset työkalut, Oivan liiketoimintajohtaja Mikko Niskanen korostaa.

– Toimimme valtakunnallisesti, mutta palvelemme aina paikallisesti. Näin voimme olla avuksi mahdollisimman mutkattomasti. Paikallisuuden lisäksi avoimuus on meille tärkeä arvo. Sen vuoksi hinnoittelemme kaiken selkeästi ja läpinäkyvästi. Panostamme siihen, että arkipäiväinen asiointi sujuu helposti digissä ja taloyhtiön asiat ovat palvelukanavissa avoimia ja näkyviä asukkaille.

Uusimman yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 40 miljoonaan euroon. Henkilökuntaa Oivalla on jo lähes 400 kaikkiaan 16 eri paikkakunnalla.

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.

”Hyvä isännöitsijä päästää hallituksen helpommalla”

As Oy Jyväskylän Postimestarin hallituksen puheenjohtaja Eija Räikkönen miettii hetken ja huokaisee sitten syvään.

– Olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä asiat hoituvat isännöinnin toimesta melkein kuin itsestään. Hallituksen ja osakkaiden ei tarvitse murehtia taloyhtiön asioista. Vierestä olen saanut seurata myös toisenlaisia kokemuksia.

Esittelyssä: Teemu Heikkinen, Oivan uusi energia-asiantuntija 

Joensuulainen Teemu Heikkinen aloitti syyskuussa Oiva Isännöinnin energia-asiantuntijana. Kesällä Karelia-ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi (AMK) valmistuneen Teemun juuret ovat syvällä Karjalan luonnossa.

”Hyvän isännöitsijän syvä näkemys asioista paistaa läpi”

Tamperelaisen Asunto Oy Amurinhakan hallituksen puheenjohtaja Vesa Hakala tietää, että maailman rajusti muuttuessa isännöintikin törmää koko ajan uusiin haasteisiin.

– Asiantuntemus ja syvä näkemys paistaa silloin läpi. Isännöitsijällä on tärkeä rooli hyvän taloyhtiöelämän rakentamisessa, Hakala sanoo.