Isännöintialan on uudistuttava kohti avoimuutta

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa markkinaoikeuden annettua tänään päätöksensä ns. isännöinnin kartellitutkimuksesta. Tutkinta ei koskenut Oivaa eikä Oivaan liittyneitä yrityksiä. Vaikka tutkinnassa on ollut vain muutama isännöintiyritys sekä Isännöintiliitto, koko ala saa osansa seuraamuksista.

– Se on tavallaan harmillista, koska me uskomme toisenlaiseen tekemiseen. Me uskomme, että luottamus syntyy teoilla. Kodinomistajat antavat hoidettavaksemme tärkeimmän omaisuutensa, oman kotinsa. Osakkaan on saatava tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja mihin taloyhtiön rahoja käytetään. Se edellyttää avoimuutta, vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Nämä arvot ovat alusta asti olleet Oivan toiminnan kulmakiviä ja meille ihan yhtä tärkeitä kuin omaisuudestaan ja sen arvon kehittymisestä huolta kantavalle osakkaalle, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Alan houkuttelevuuden ja uskottavuuden kannalta on ikävää, että tällaisia asioita joudutaan vielä nytkin käsittelemään. Prosessin seurauksena Isännöintiliitto on uudistanut alan eettiset ohjeet ja niiden valvontajärjestelmän yhdessä asiakkaita edustavan Kiinteistöliiton kanssa.

– On selvää, että isännöintiala vaatii uudistumista ja sitä me oivalaiset olemme tekemässä, yksi askel kerrallaan. Otamme ilolla vastaan kiristyneet eettiset ohjeet. Uskomme läpinäkyvyyteen, joka on rakennettu sisään toimintamalleihimme. Lupaus avoimuudesta ei ole meille vain ohjeita tai pintakiiltoa, vaan kaikkea oivalaisten tekemistä ohjaava ja kaikissa arjen kohtaamisissa näkyvä arvo, toimitusjohtaja Jarno Haikonen korostaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarno Haikonen, Oiva Isännöinti
jarno.haikonen@oi.fi / puh. +358 44 11 22 11

Oiva Isännöinti syntyi elokuussa 2021, kun suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners hankki omistukseensa Avara Isännöinnin ja Provia Isännöinnin. Voimien yhdistämisen jälkeen Oiva Isännöinti on toteuttanut toistakymmentä yritysostoa eri puolilla Suomea.

Oiva lukuina

Liikevaihto yrityskaupan jälkeen: 28 miljoonaa euroa
Työntekijät 280
Paikkakunnat (11): Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Tampere, Nokia, Lahti, Jyväskylä, Pori, Kuopio ja Mikkeli.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Tietosuojaselosteen päivitys 

Päivitämme tietosuojakäytännön vastaamaan alla lueteltuja muutoksia. Muutokset astuvat voimaan 11.6.2024.  Nämä muutokset ovat:  Päivitetty tietosuojaseloste on luettavissa täällä:   Tietosuojaseloste – Oiva Isännöinti  Meillä on velvollisuus ilmoittaa henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä muutoksista . Uusi tietosuojaseloste tulee voimaan välittömästi ja koskee kaikkia taloyhtiöitä, joiden henkilötietoja Oiva Isännöinti käsittelee. Tämä ilmoitus ei vaadi toimenpiteitä asiakkailtamme.   Lisätietoja  Jos teillä on […]

Aarre Isännöinti Oy on jatkossa osa Oivaa – toiminta jatkuu ennallaan

Aarre Isännöinti Oy on liittynyt osaksi Oiva isännöintiä. Oivan tavoitteena on muuttaa isännöintialaa perusteellisesti ja kasvattaa toimintaansa rakentamalla valtakunnallista huippuammattilaisten verkostoa. Aarre Isännöinnin Timo Metsälä, Jaakko Havia ja koko muu henkilökunta on innoissaan mahdollisuudesta liittyä osaksi Oiva Isännöinnin huippuammattilaisten joukkoa. – Asiakastyöhömme muutoksella ei ole vaikutusta. Jatkamme toimintaamme itsenäisenä yhtiönä omalla nimellämme ja brändillämme, eikä […]

Isännöintitoimiston kirjanpitäjä – täsmällinen numerotaitaja taloyhtiön taloutta turvaamassa

Hyvä taloudenpito on taloyhtiön koko toiminnan selkäranka. Se vaikuttaa asumisen kustannuksiin, kiinteistön arvon säilymiseen sekä lopulta jokaisen asukkaan päivittäiseen elämään, arjen turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Oiva Isännöinnillä kirjanpitäjät huolehtivat taloyhtiön raha-asioista sekä palvelevat taloyhtiöitä tiiviinä osana muuta ammattilaistiimiä. Tässä artikkelissa tutustut tähän tuiki tärkeään toimenkuvaan piirun verran pintaa syvemmältä.