15.12.2022

Isännöintialan on uudistuttava kohti avoimuutta

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa markkinaoikeuden annettua tänään päätöksensä ns. isännöinnin kartellitutkimuksesta. Tutkinta ei koskenut Oivaa eikä Oivaan liittyneitä yrityksiä. Vaikka tutkinnassa on ollut vain muutama isännöintiyritys sekä Isännöintiliitto, koko ala saa osansa seuraamuksista.

– Se on tavallaan harmillista, koska me uskomme toisenlaiseen tekemiseen. Me uskomme, että luottamus syntyy teoilla. Kodinomistajat antavat hoidettavaksemme tärkeimmän omaisuutensa, oman kotinsa. Osakkaan on saatava tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja mihin taloyhtiön rahoja käytetään. Se edellyttää avoimuutta, vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Nämä arvot ovat alusta asti olleet Oivan toiminnan kulmakiviä ja meille ihan yhtä tärkeitä kuin omaisuudestaan ja sen arvon kehittymisestä huolta kantavalle osakkaalle, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Alan houkuttelevuuden ja uskottavuuden kannalta on ikävää, että tällaisia asioita joudutaan vielä nytkin käsittelemään. Prosessin seurauksena Isännöintiliitto on uudistanut alan eettiset ohjeet ja niiden valvontajärjestelmän yhdessä asiakkaita edustavan Kiinteistöliiton kanssa.

– On selvää, että isännöintiala vaatii uudistumista ja sitä me oivalaiset olemme tekemässä, yksi askel kerrallaan. Otamme ilolla vastaan kiristyneet eettiset ohjeet. Uskomme läpinäkyvyyteen, joka on rakennettu sisään toimintamalleihimme. Lupaus avoimuudesta ei ole meille vain ohjeita tai pintakiiltoa, vaan kaikkea oivalaisten tekemistä ohjaava ja kaikissa arjen kohtaamisissa näkyvä arvo, toimitusjohtaja Jarno Haikonen korostaa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarno Haikonen, Oiva Isännöinti
jarno.haikonen@oi.fi / puh. +358 44 11 22 11

Oiva Isännöinti syntyi elokuussa 2021, kun suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners hankki omistukseensa Avara Isännöinnin ja Provia Isännöinnin. Voimien yhdistämisen jälkeen Oiva Isännöinti on toteuttanut toistakymmentä yritysostoa eri puolilla Suomea.

Oiva lukuina

Liikevaihto yrityskaupan jälkeen: 28 miljoonaa euroa
Työntekijät 280
Paikkakunnat (11): Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Tampere, Nokia, Lahti, Jyväskylä, Pori, Kuopio ja Mikkeli.

Kaikki uutiset

Hyvän isännöinnin pelisääntöjä määrittävät isännöinnin uudet eettiset ohjeet tulevat voimaan 1.2.2023. Muutoksilla tavoitellaan yhä avoimempaa ja vastuullisempaa isännöintiä.

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa markkinaoikeuden annettua tänään päätöksensä ns. isännöinnin kartellitutkimuksesta. Tutkinta ei koskenut Oivaa eikä Oivaan liittyneitä yrityksiä. Vaikka tutkinnassa on ollut vain muutama isännöintiyritys sekä Isännöintiliitto, koko ala saa osansa seuraamuksista.

Isännöinnin uudistaminen etenee vauhdilla. Oiva isännöinti on hankkinut omistukseensa mikkeliläisen Arvokaksikko Oy:n, joka toimii Etelä-Savon maakuntakeskuksessa nimellä Mikkelin Kiinteistöpysäkki.
Kaupan myötä Oivan liikevaihto nousee 28 miljoonaan euroon, eli se on kolminkertaistunut reilussa vuodessa. Henkilöstön määrä on kasvanut noin 90:stä noin 280:een, eli Oiva on myös merkittävä työllistäjä isännöintialalla.