Isännöintialan on uudistuttava kohti avoimuutta

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa markkinaoikeuden annettua tänään päätöksensä ns. isännöinnin kartellitutkimuksesta. Tutkinta ei koskenut Oivaa eikä Oivaan liittyneitä yrityksiä. Vaikka tutkinnassa on ollut vain muutama isännöintiyritys sekä Isännöintiliitto, koko ala saa osansa seuraamuksista.

– Se on tavallaan harmillista, koska me uskomme toisenlaiseen tekemiseen. Me uskomme, että luottamus syntyy teoilla. Kodinomistajat antavat hoidettavaksemme tärkeimmän omaisuutensa, oman kotinsa. Osakkaan on saatava tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja mihin taloyhtiön rahoja käytetään. Se edellyttää avoimuutta, vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Nämä arvot ovat alusta asti olleet Oivan toiminnan kulmakiviä ja meille ihan yhtä tärkeitä kuin omaisuudestaan ja sen arvon kehittymisestä huolta kantavalle osakkaalle, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Alan houkuttelevuuden ja uskottavuuden kannalta on ikävää, että tällaisia asioita joudutaan vielä nytkin käsittelemään. Prosessin seurauksena Isännöintiliitto on uudistanut alan eettiset ohjeet ja niiden valvontajärjestelmän yhdessä asiakkaita edustavan Kiinteistöliiton kanssa.

– On selvää, että isännöintiala vaatii uudistumista ja sitä me oivalaiset olemme tekemässä, yksi askel kerrallaan. Otamme ilolla vastaan kiristyneet eettiset ohjeet. Uskomme läpinäkyvyyteen, joka on rakennettu sisään toimintamalleihimme. Lupaus avoimuudesta ei ole meille vain ohjeita tai pintakiiltoa, vaan kaikkea oivalaisten tekemistä ohjaava ja kaikissa arjen kohtaamisissa näkyvä arvo, toimitusjohtaja Jarno Haikonen korostaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarno Haikonen, Oiva Isännöinti
jarno.haikonen@oi.fi / puh. +358 44 11 22 11

Oiva Isännöinti syntyi elokuussa 2021, kun suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners hankki omistukseensa Avara Isännöinnin ja Provia Isännöinnin. Voimien yhdistämisen jälkeen Oiva Isännöinti on toteuttanut toistakymmentä yritysostoa eri puolilla Suomea.

Oiva lukuina

Liikevaihto yrityskaupan jälkeen: 28 miljoonaa euroa
Työntekijät 280
Paikkakunnat (11): Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Tampere, Nokia, Lahti, Jyväskylä, Pori, Kuopio ja Mikkeli.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Nyt on toimittava nopeasti – ARA:n tuet supistumassa merkittävästi 

Energiahankkeisiin valtion tukea haluavien taloyhtiöiden on nyt syytä olla ripeitä. Hallituksen ajamista säästötoimenpiteistä johtuen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukimuotoja ollaan karsimassa merkittävästi. Esimerkiksi energia- ja kaukolämpöavustuksia ei enää ensi vuonna myönnetä. Sama koskee sähköautojen latauspaikka-avustuksia, joita on tälle vuodelle haettu jo enemmän kuin määrärahoja on käytettävissä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksia, iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksia sekä kuntotutkimuksen ja perusparannuksen suunnitteluavustuksia myönnetään jatkossakin, mutta ensi vuoden talousarvioon varattu summa on vain 9,5 miljoonaa euroa.

Jussi Niemelä ottaa vetovastuun Oivassa

Oiva Isännöinnin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.10.2023 Jussi Niemelä.

Viimeiset reilut kaksi vuotta hän on ollut DEN Group Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin Niemelä on työskennellyt muun muassa Delete- ja Kotikatu-konsernien toimitusjohtajana. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pääomasijoittajaomisteisten yhtiöiden kasvattamisesta ja johtamisesta.

Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.