Isännöintialan on uudistuttava kohti avoimuutta

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa markkinaoikeuden annettua tänään päätöksensä ns. isännöinnin kartellitutkimuksesta. Tutkinta ei koskenut Oivaa eikä Oivaan liittyneitä yrityksiä. Vaikka tutkinnassa on ollut vain muutama isännöintiyritys sekä Isännöintiliitto, koko ala saa osansa seuraamuksista.

– Se on tavallaan harmillista, koska me uskomme toisenlaiseen tekemiseen. Me uskomme, että luottamus syntyy teoilla. Kodinomistajat antavat hoidettavaksemme tärkeimmän omaisuutensa, oman kotinsa. Osakkaan on saatava tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja mihin taloyhtiön rahoja käytetään. Se edellyttää avoimuutta, vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Nämä arvot ovat alusta asti olleet Oivan toiminnan kulmakiviä ja meille ihan yhtä tärkeitä kuin omaisuudestaan ja sen arvon kehittymisestä huolta kantavalle osakkaalle, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Alan houkuttelevuuden ja uskottavuuden kannalta on ikävää, että tällaisia asioita joudutaan vielä nytkin käsittelemään. Prosessin seurauksena Isännöintiliitto on uudistanut alan eettiset ohjeet ja niiden valvontajärjestelmän yhdessä asiakkaita edustavan Kiinteistöliiton kanssa.

– On selvää, että isännöintiala vaatii uudistumista ja sitä me oivalaiset olemme tekemässä, yksi askel kerrallaan. Otamme ilolla vastaan kiristyneet eettiset ohjeet. Uskomme läpinäkyvyyteen, joka on rakennettu sisään toimintamalleihimme. Lupaus avoimuudesta ei ole meille vain ohjeita tai pintakiiltoa, vaan kaikkea oivalaisten tekemistä ohjaava ja kaikissa arjen kohtaamisissa näkyvä arvo, toimitusjohtaja Jarno Haikonen korostaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarno Haikonen, Oiva Isännöinti
jarno.haikonen@oi.fi / puh. +358 44 11 22 11

Oiva Isännöinti syntyi elokuussa 2021, kun suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners hankki omistukseensa Avara Isännöinnin ja Provia Isännöinnin. Voimien yhdistämisen jälkeen Oiva Isännöinti on toteuttanut toistakymmentä yritysostoa eri puolilla Suomea.

Oiva lukuina

Liikevaihto yrityskaupan jälkeen: 28 miljoonaa euroa
Työntekijät 280
Paikkakunnat (11): Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Tampere, Nokia, Lahti, Jyväskylä, Pori, Kuopio ja Mikkeli.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.