9.12.2022

Mikkeliläinen Arvokaksikko Oivan tiimiin

Isännöinnin uudistaminen etenee vauhdilla. Oiva isännöinti on hankkinut omistukseensa mikkeliläisen Arvokaksikko Oy:n, joka toimii Etelä-Savon maakuntakeskuksessa nimellä Mikkelin Kiinteistöpysäkki. Kaupan myötä Oivan liikevaihto nousee 28 miljoonaan euroon, eli se on kolminkertaistunut reilussa vuodessa. Henkilöstön määrä on kasvanut noin 90:stä noin 280:een, eli Oiva on myös merkittävä työllistäjä isännöintialalla.

Mikkelin Kiinteistöpysäkki on samalla tavalla vahva alueellinen toimija kuin Oivaan aiemmin liittyneet paikalliset yritykset. Se on tehnyt reilun miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistänyt 12 kiinteistöalan ammattilaista. Yritys on perustettu vuonna 2007, ja sen toiminta on laajentunut tasaisesti vuosittain.

Uusimman yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 28 miljoonaan euroon. Henkilöstön määrä on kaupan jälkeen noin 280. Aluksi lähinnä pääkaupunkiseudulla toimineella Oivalla on toimipisteitä jo 11 paikkakunnalla eri puolella Suomea, ja Mikkeliin laajentuminen nostaa paikkakuntien määrän 12:een.

Paikallista osaamista tiimityönä

Oivan tavoitteena on laajentua ottamalla mukaan alueidensa parhaita isännöintitoimistoja eri puolilla Suomea.

– Mikkeli on Oivalle uusi markkina, mutta Kiinteistöpysäkin henkilöstölle sitäkin tutumpi. Pidämme jatkossakin tiukasti kiinni aidosta paikallisuudesta. Tuttu paikallinen isännöitsijä on edelleen asiakkaiden paras apu. Avukseen hän saa nyt lisäksi Oivan laajan ja monipuolisen huippuosaajien tiimin sekä jatkuvasti kehittyvät modernit digitaaliset työkalumme, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

– Elämän taloyhtiössä kuuluu olla osakkaalle huoletonta ja arjen sujuvaa. Osakkaan on saatava aina tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja mihin taloyhtiön rahoja käytetään. Meille nämä asiat ovat ihan yhtä tärkeitä kuin omaisuudestaan ja sen arvon kehittymisestä huolta kantavalle osakkaalle. Siksi olemme lähellä ja läpinäkyviä.

Kaikki uutiset

Oiva Isännöinti on hankkinut omistukseensa Fincap Kiinteistövarainhoito Oy:n, joka vastaa Fincap Oy:n isännöintiliiketoiminnasta. Yhtiö on merkittävä toimija Seinäjoen talousalueella. Lisäksi sillä on toimintaa muun muassa pääkaupunkiseudulla, jossa Oivalla on jo ennestään vahva asema.

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa, eikä tälläkään kertaa positiivisessa sävyssä. Helsingin Sanomat julkaisi viikonloppuna kärkevähkön artikkelin isännöinnissä tapahtuneista väärinkäytöksistä.
Isännöinnissä toimitaan tärkeiden asioiden parissa. Suomalaisten kodit ja kansalaisten merkittävä varallisuus on annettu isännöinnin vastuulle. Tämän vuoksi alan ongelmat pitää nostaa esiin.

Oiva Isännöinti on ostanut OP Isännöinti Itä-Uusimaa Oy:n liiketoiminnan Uudenmaan Osuuspankilta. Yhtiöllä on toimipisteet Porvoossa ja Mäntsälässä. Lisäksi se tarjoaa isännöintipalveluita Helsingin, Askolan ja Loviisan alueiden taloyhtiöille.

Yrityskauppa nostaa Oivan liikevaihdon noin 35 miljoonaan. Henkilöstöä Oivalla on jo noin 350 kaikkiaan 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.