Mikkeliläinen Arvokaksikko Oivan tiimiin

Isännöinnin uudistaminen etenee vauhdilla. Oiva isännöinti on hankkinut omistukseensa mikkeliläisen Arvokaksikko Oy:n, joka toimii Etelä-Savon maakuntakeskuksessa nimellä Mikkelin Kiinteistöpysäkki. Kaupan myötä Oivan liikevaihto nousee 28 miljoonaan euroon, eli se on kolminkertaistunut reilussa vuodessa. Henkilöstön määrä on kasvanut noin 90:stä noin 280:een, eli Oiva on myös merkittävä työllistäjä isännöintialalla.

Mikkelin Kiinteistöpysäkki on samalla tavalla vahva alueellinen toimija kuin Oivaan aiemmin liittyneet paikalliset yritykset. Se on tehnyt reilun miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistänyt 12 kiinteistöalan ammattilaista. Yritys on perustettu vuonna 2007, ja sen toiminta on laajentunut tasaisesti vuosittain.

Uusimman yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 28 miljoonaan euroon. Henkilöstön määrä on kaupan jälkeen noin 280. Aluksi lähinnä pääkaupunkiseudulla toimineella Oivalla on toimipisteitä jo 11 paikkakunnalla eri puolella Suomea, ja Mikkeliin laajentuminen nostaa paikkakuntien määrän 12:een.

Paikallista osaamista tiimityönä

Oivan tavoitteena on laajentua ottamalla mukaan alueidensa parhaita isännöintitoimistoja eri puolilla Suomea.

– Mikkeli on Oivalle uusi markkina, mutta Kiinteistöpysäkin henkilöstölle sitäkin tutumpi. Pidämme jatkossakin tiukasti kiinni aidosta paikallisuudesta. Tuttu paikallinen isännöitsijä on edelleen asiakkaiden paras apu. Avukseen hän saa nyt lisäksi Oivan laajan ja monipuolisen huippuosaajien tiimin sekä jatkuvasti kehittyvät modernit digitaaliset työkalumme, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

– Elämän taloyhtiössä kuuluu olla osakkaalle huoletonta ja arjen sujuvaa. Osakkaan on saatava aina tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja mihin taloyhtiön rahoja käytetään. Meille nämä asiat ovat ihan yhtä tärkeitä kuin omaisuudestaan ja sen arvon kehittymisestä huolta kantavalle osakkaalle. Siksi olemme lähellä ja läpinäkyviä.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.