Oiva Isännöinti ja Viilu aloittavat yhteistyön vuoden 2024 alussa

Kiinteistömanageerausta ja isännöintipalveluita tarjoava Oiva Isännöinti Group Oy ja kotimainen kiinteistöalan ohjelmistoyritys Viilu Solutions Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja aloittavat yhteistyön vuoden 2024 alussa.

Kaksi isännöintialaa uudistavaa ja oman toimialasektorin markkinajohtajaksi tähtäävää yritystä vauhdittavat isännöintialan uudistumista digitaalisilla palveluilla ja haastavat markkinaa isännöinnin läpinäkyvyydellä. Viilu mahdollistaa modernit digitaaliset palvelut, jotka Oiva Isännöinti yhdistää paikallisesti tuotettavaan isännöintiin ja kiinteistöjohtamiseen.

Oiva Isännöinti haluaa kehittää Viilu-palvelun avulla erityisesti viestintää, isännöinnin tehtävienhallintaa ja digitaalista päätöksentekoa sekä monipuolistaa asiakasyhtiöiden digitaalista asiointia.

-Olemme iloisia, että saamme aloittaa yhteistyön Oiva Isännöinnin kanssa. Isännöitsijän toimenkuva on hyvin laaja ja isännöintiyrityksien arki täyttyy korjaushankkeiden valmisteluista ja johtamisesta, kokouksien pitämisestä, hallinnollisten velvoitteiden hoitamisesta ja asiakasyhtiöiden talouden johtamisesta. Digitaalisien palveluiden merkitys korostuu ja sujuvoittaa isännöitsijöiden ja isännöintiyrityksien henkilökunnan sekä asiakasyhtiöiden arkea. Upeaa, että voimme olla tässä arjessa mukana digitaalisien palveluiden osalta kertoo Viilu Solutions Oy:n palvelu- ja kehitysjohtaja Tuomas Jurvelin.

Viilu on kotimainen isännöinnin ja kiinteistön hallintapalvelu sekä verkkosovellus isännöintiyrityksille sekä asunto-osakeyhtiöiden asukkaille, osakkaille ja hallituksille. Palvelulla hoituvat muun muassa kiinteistön hallinta, päätöksenteko, viestintä, raportointi, asiakirjojen hallinta ja tehtävienhallinta sekä asunto-osakeyhtiöiden kokousprosessien hoitaminen yhdellä palvelualustalla. Viilu-palvelu on käytössä jo yli 4700 kiinteistössä.

”Haluamme kehittää isännöintiä ja asiakkaamme palvelukokonaisuutta kokonaisvaltaisesti avoimempaan, läpinäkyvämpään ja digitaalisempaan suuntaan ja Viilu mahdollistaa meille markkinoiden parhaat tehtävienhallinnan, digitaalisen päätöksenteon ja digitaalisen asioinnin työkalut jotka yhdistämme omiin jo olemassa oleviin järjestelmiimme. Viilun tekeminen ja ajatukset isännöinnin tulevaisuudesta kohtasivat välittömästi Oivan vastaavien kanssa ja lähdemme innolla yhteistyöhön kehittämään tekemistä entisestään”, kertoo Oiva Isännöinnin liiketoimintajohtaja Mikko Niskanen.

Oiva isännöinti on yksi Suomen suurimmista isännöintiyhtiöistä, joka palvelee paikallisesti jo 16 eri paikkakunnalla. Työntekijöitä on jo lähes 400. Yritys kasvaa voimakkaasti ja liikevaihto on kohonnut noin 40 miljoonaan euroon. Yhtiössä panostetaan siihen, että asiakkaiden arkipäiväinen asiointi sujuu helposti digissä ja taloyhtiön asiat ovat palvelukanavissa avoimia ja näkyviä asukkaille. Paikallisuuden lisäksi avoimuus on yksi yhtiön tärkeimmistä arvoista.

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.

Hyvä taloyhtiöelämä yhä useamman ulottuville Satakunnassa

Oiva Isännöinti on ostanut OP Koti Länsi-Suomi Oy:n isännöintiliiketoiminnan. Yhtiö on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Porin, Rauman ja Euran alueilla noin 400 taloyhtiölle.
Yrityskaupan myötä yhä useammalla satakuntalaisella on mahdollisuus hoitaa asumiseen liittyvät asiansa kätevästi digitaalisissa palvelukanavissa ja nauttia myös muista taloyhtiöelämää helpottavista arjen palveluista.