Oiva laajentaa lakeuksille

Etelä-Pohjanmaa on Oivalle uusi toiminta-alue. Yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 36 miljoonaan. Toimipisteitä Oivalla on kaupan jälkeen 14 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Henkilöstöä toimipisteissä on yli 350.

Fincap Kiinteistövarainhoito Oy on toiminut pitkäjänteisesti ja asiakaslähtöisesti koko Seinäjoen talousalueella sekä pääkaupunkiseudulla. Yhtiöllä on isännöitävänään reilut 150 asunto-osakeyhtiötä. Erityisosaamista sillä on uudiskohteiden, isojen asunto-osakeyhtiöiden ja arvonlisäverollisten liiketilojen isännöinnissä. Yhtiön palveluksessa on parikymmentä isännöinnin ammattilaista, jotka siirtyvät nyt Oivan tiimiin. Toimivan johdon avainhenkilöt on kutsuttu Oivan osakkaiksi.

Etelä-Pohjanmaa on Oivalle toistaiseksi uusi markkina-alue.

– Tässä kaupassa yhdistyy mainiosti Oivan halu laajentua kokonaan uusille paikkakunnille ja samalla vahvistaa alueita, joissa meillä jo on toimintaa, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Oivan kulmakiviä on asiakasta lähellä oleva paikallinen palvelu. Sen toteutumisesta vastaa jatkossakin tuttu paikallinen isännöitsijä.

– Taloyhtiön toiminnan ja asukkaiden elämän pitää olla sujuvaa ja vaivatonta. Oivalle siirtyvät ammattilaiset tuntevat paikalliset asiakkaansa ja toimintaympäristön kaikkein parhaiten. Nyt he saavat lisäksi tuekseen Oivan laajan ja monialaisen huippuosaajien tiimin sekä jatkuvasti kehittyvät modernit digitaaliset työkalut.

Oivalle avoimuus ja paikallisuus ovat tärkeitä arvoja

Oivalle tärkeitä asioita ovat toiminnan avoimuus ja yrittäjähenkinen paikallinen palvelu.

– Hyvään taloyhtiöelämään kuuluu, että osakas tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja että taloyhtiön rahoja käytetään tarkoituksenmukaisesti ja vastuullisesti. Oivalaiset tuovat toimialalle läpinäkyvyyttä ja avoimuutta, joka ei ole vain pintakiiltoa, vaan kaikkea tekemistämme ja toimintamme jatkuvaa kehittämistä ohjaava arvo. Isännöinti on palvelua ihmiseltä ihmiselle. Siksi me haluamme olla paikallisesti lähellä ja tavoitettavissa siellä, missä asiakas haluaa, Jarno Haikonen toteaa

Nyt on toimittava nopeasti – ARA:n tuet supistumassa merkittävästi 

Energiahankkeisiin valtion tukea haluavien taloyhtiöiden on nyt syytä olla ripeitä. Hallituksen ajamista säästötoimenpiteistä johtuen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukimuotoja ollaan karsimassa merkittävästi. Esimerkiksi energia- ja kaukolämpöavustuksia ei enää ensi vuonna myönnetä. Sama koskee sähköautojen latauspaikka-avustuksia, joita on tälle vuodelle haettu jo enemmän kuin määrärahoja on käytettävissä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksia, iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksia sekä kuntotutkimuksen ja perusparannuksen suunnitteluavustuksia myönnetään jatkossakin, mutta ensi vuoden talousarvioon varattu summa on vain 9,5 miljoonaa euroa.

Jussi Niemelä ottaa vetovastuun Oivassa

Oiva Isännöinnin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.10.2023 Jussi Niemelä.

Viimeiset reilut kaksi vuotta hän on ollut DEN Group Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin Niemelä on työskennellyt muun muassa Delete- ja Kotikatu-konsernien toimitusjohtajana. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pääomasijoittajaomisteisten yhtiöiden kasvattamisesta ja johtamisesta.

Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.