Oiva laajentaa lakeuksille

Etelä-Pohjanmaa on Oivalle uusi toiminta-alue. Yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 36 miljoonaan. Toimipisteitä Oivalla on kaupan jälkeen 14 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Henkilöstöä toimipisteissä on yli 350.

Fincap Kiinteistövarainhoito Oy on toiminut pitkäjänteisesti ja asiakaslähtöisesti koko Seinäjoen talousalueella sekä pääkaupunkiseudulla. Yhtiöllä on isännöitävänään reilut 150 asunto-osakeyhtiötä. Erityisosaamista sillä on uudiskohteiden, isojen asunto-osakeyhtiöiden ja arvonlisäverollisten liiketilojen isännöinnissä. Yhtiön palveluksessa on parikymmentä isännöinnin ammattilaista, jotka siirtyvät nyt Oivan tiimiin. Toimivan johdon avainhenkilöt on kutsuttu Oivan osakkaiksi.

Etelä-Pohjanmaa on Oivalle toistaiseksi uusi markkina-alue.

– Tässä kaupassa yhdistyy mainiosti Oivan halu laajentua kokonaan uusille paikkakunnille ja samalla vahvistaa alueita, joissa meillä jo on toimintaa, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Oivan kulmakiviä on asiakasta lähellä oleva paikallinen palvelu. Sen toteutumisesta vastaa jatkossakin tuttu paikallinen isännöitsijä.

– Taloyhtiön toiminnan ja asukkaiden elämän pitää olla sujuvaa ja vaivatonta. Oivalle siirtyvät ammattilaiset tuntevat paikalliset asiakkaansa ja toimintaympäristön kaikkein parhaiten. Nyt he saavat lisäksi tuekseen Oivan laajan ja monialaisen huippuosaajien tiimin sekä jatkuvasti kehittyvät modernit digitaaliset työkalut.

Oivalle avoimuus ja paikallisuus ovat tärkeitä arvoja

Oivalle tärkeitä asioita ovat toiminnan avoimuus ja yrittäjähenkinen paikallinen palvelu.

– Hyvään taloyhtiöelämään kuuluu, että osakas tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja että taloyhtiön rahoja käytetään tarkoituksenmukaisesti ja vastuullisesti. Oivalaiset tuovat toimialalle läpinäkyvyyttä ja avoimuutta, joka ei ole vain pintakiiltoa, vaan kaikkea tekemistämme ja toimintamme jatkuvaa kehittämistä ohjaava arvo. Isännöinti on palvelua ihmiseltä ihmiselle. Siksi me haluamme olla paikallisesti lähellä ja tavoitettavissa siellä, missä asiakas haluaa, Jarno Haikonen toteaa

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.