Oiva vahvistaa asemaansa Seinäjoen alueella

Oiva Isännöinnin rooli Seinäjoen talousalueen isännöintimarkkinassa kasvaa entisestään vuonna 1991 perustetun Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n liittyessä Oivan tiimiin. Aiemmin kesällä Oivan toiminta laajeni lakeuksille Fincap Kiinteistövarainhoito Oy:n kaupan myötä.
Oivan liikevaihto nousee noin 36,5 miljoonaan. Yhtiön 354 huippuammattilaista palvelevat asiakkaita 14 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

– Näissä kaupoissa yhdistyy mainiosti Oivan halu laajentua kokonaan uusille paikkakunnille ja samalla vahvistaa alueita, joissa meillä jo on toimintaa, sanoo Oiva Isännöinnin tuore toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

Yli 30 vuotta alueella toimineen Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n omistajat Mika ja Satu Pouttu henkilökuntineen halusivat mukaan alan kehittämisen etulinjaan. Oivan tavoitteet muuttaa isännöintiä entistä läpinäkyvämmäksi, asiakaskeskeisemmäksi ja modernimmaksi osuivat yksiin heidän ajatustensa kanssa.

Isännöintikulman palveluksessa on neljä isännöinnin ammattilaista, jotka siirtyvät nyt Oivan tiimiin. Toimivan johdon avainhenkilöt on kutsuttu Oivan osakkaiksi.

Oiva haastaa alaa kasvamalla valtakunnallisesti, mutta panostamalla asiakasta lähellä olevaan paikalliseen palveluun. Jatkossakin Isännöintikulman asiakkaita palvelee tuttu henkilökunta oman isännöitsijän johdolla. Isännöintikulma jatkaa toimintaa entiseen tapaan itsenäisenä yhtiönä. Lisäksi paikallinen tiimi saa tuekseen Oivan huippuammattilaisten erityisosaamisen ja modernit digitaaliset työkalut.

Läpinäkyvyys ajurina

Yrittäjähenkisen paikallisen palvelun lisäksi toiminnan avoimuus on Oivalle erityisen tärkeä asia.

– Hyvään taloyhtiöelämään kuuluu, että osakas tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta. Hänellä on oltava varmuus, että taloyhtiön rahoja käytetään tarkoituksenmukaisesti ja vastuullisesti. Digitaaliset ratkaisut helpottavat arkea, ja niiden ansiosta Oivan asiakkailla on aina saatavillaan ajantasaisin tieto, Oivan liiketoimintajohtaja Mikko Niskanen toteaa.

– Tiimityöskentelyyn pohjautuva toimintamallimme takaa, että olemme tavoitettavissa ja asiakkaat saavat vastaukset kysymyksiinsä mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Isännöintitoimiston kirjanpitäjä – täsmällinen numerotaitaja taloyhtiön taloutta turvaamassa

Hyvä taloudenpito on taloyhtiön koko toiminnan selkäranka. Se vaikuttaa asumisen kustannuksiin, kiinteistön arvon säilymiseen sekä lopulta jokaisen asukkaan päivittäiseen elämään, arjen turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Oiva Isännöinnillä kirjanpitäjät huolehtivat taloyhtiön raha-asioista sekä palvelevat taloyhtiöitä tiiviinä osana muuta ammattilaistiimiä. Tässä artikkelissa tutustut tähän tuiki tärkeään toimenkuvaan piirun verran pintaa syvemmältä.

Taloyhtiön tilinpäätöksen merkitys

Taloyhtiön tilinpäätös tekee yhteisten rahojen käytöstä läpinäkyvää ja tarjoaa tietoa päätöksenteon tueksi

Taloyhtiön toiminta rahoitetaan tavallisesti lähes yksinomaan sen asukkaiden rahoilla, jotka kerätään pääasiassa erilaisten vastikkeiden muodossa. Kerran vuodessa varsinaisessa yhtiökokouksessa läpikäytävä ja hyväksyttävä taloyhtiön tilinpäätös antaa tiedollisen perustan kaikelle yhtiön päätöksenteolle ja siten myös osakkaiden viihtyisälle ja turvalliselle asumiselle.

Hyvä taloyhtiöjohtaminen katsoo kauas ja saa perustansa asukkaiden toiveista ja tarpeista

Erinomainen asukaskokemus kaikille ja kiinteistön arvon aktiivinen kehittäminen. Siinä taloyhtiön johtamisen keskeisimmät päämäärät tiivistetysti. Mutta minkälaisella johtamisella tavoitteet voidaan saavuttaa? Entä minkälainen rooli kokonaisuudessa on isännöinnillä? Näkökulmia näihin monisyisiin kysymyksiin antaa Oiva Isännöinti Groupin toimitusjohtaja Jussi Niemelä.