Oiva vahvistaa asemaansa Seinäjoen alueella

Oiva Isännöinnin rooli Seinäjoen talousalueen isännöintimarkkinassa kasvaa entisestään vuonna 1991 perustetun Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n liittyessä Oivan tiimiin. Aiemmin kesällä Oivan toiminta laajeni lakeuksille Fincap Kiinteistövarainhoito Oy:n kaupan myötä.
Oivan liikevaihto nousee noin 36,5 miljoonaan. Yhtiön 354 huippuammattilaista palvelevat asiakkaita 14 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

– Näissä kaupoissa yhdistyy mainiosti Oivan halu laajentua kokonaan uusille paikkakunnille ja samalla vahvistaa alueita, joissa meillä jo on toimintaa, sanoo Oiva Isännöinnin tuore toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

Yli 30 vuotta alueella toimineen Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n omistajat Mika ja Satu Pouttu henkilökuntineen halusivat mukaan alan kehittämisen etulinjaan. Oivan tavoitteet muuttaa isännöintiä entistä läpinäkyvämmäksi, asiakaskeskeisemmäksi ja modernimmaksi osuivat yksiin heidän ajatustensa kanssa.

Isännöintikulman palveluksessa on neljä isännöinnin ammattilaista, jotka siirtyvät nyt Oivan tiimiin. Toimivan johdon avainhenkilöt on kutsuttu Oivan osakkaiksi.

Oiva haastaa alaa kasvamalla valtakunnallisesti, mutta panostamalla asiakasta lähellä olevaan paikalliseen palveluun. Jatkossakin Isännöintikulman asiakkaita palvelee tuttu henkilökunta oman isännöitsijän johdolla. Isännöintikulma jatkaa toimintaa entiseen tapaan itsenäisenä yhtiönä. Lisäksi paikallinen tiimi saa tuekseen Oivan huippuammattilaisten erityisosaamisen ja modernit digitaaliset työkalut.

Läpinäkyvyys ajurina

Yrittäjähenkisen paikallisen palvelun lisäksi toiminnan avoimuus on Oivalle erityisen tärkeä asia.

– Hyvään taloyhtiöelämään kuuluu, että osakas tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta. Hänellä on oltava varmuus, että taloyhtiön rahoja käytetään tarkoituksenmukaisesti ja vastuullisesti. Digitaaliset ratkaisut helpottavat arkea, ja niiden ansiosta Oivan asiakkailla on aina saatavillaan ajantasaisin tieto, Oivan liiketoimintajohtaja Mikko Niskanen toteaa.

– Tiimityöskentelyyn pohjautuva toimintamallimme takaa, että olemme tavoitettavissa ja asiakkaat saavat vastaukset kysymyksiinsä mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.

Hyvä taloyhtiöelämä yhä useamman ulottuville Satakunnassa

Oiva Isännöinti on ostanut OP Koti Länsi-Suomi Oy:n isännöintiliiketoiminnan. Yhtiö on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Porin, Rauman ja Euran alueilla noin 400 taloyhtiölle.
Yrityskaupan myötä yhä useammalla satakuntalaisella on mahdollisuus hoitaa asumiseen liittyvät asiansa kätevästi digitaalisissa palvelukanavissa ja nauttia myös muista taloyhtiöelämää helpottavista arjen palveluista.

”Hyvä isännöitsijä päästää hallituksen helpommalla”

As Oy Jyväskylän Postimestarin hallituksen puheenjohtaja Eija Räikkönen miettii hetken ja huokaisee sitten syvään.

– Olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä asiat hoituvat isännöinnin toimesta melkein kuin itsestään. Hallituksen ja osakkaiden ei tarvitse murehtia taloyhtiön asioista. Vierestä olen saanut seurata myös toisenlaisia kokemuksia.

Esittelyssä: Teemu Heikkinen, Oivan uusi energia-asiantuntija 

Joensuulainen Teemu Heikkinen aloitti syyskuussa Oiva Isännöinnin energia-asiantuntijana. Kesällä Karelia-ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi (AMK) valmistuneen Teemun juuret ovat syvällä Karjalan luonnossa.