Oivan toiminta laajenee seuraavaksi Poriin

Oiva Isännöinti on ostanut porilaisen Sakipa Oy Isännöinnin ja laajentaa toimintaansa Satakunnan alueelle. Pori on kymmenes paikkakunta, josta löytyy jatkossa Oivan toimipiste.

Oivan tavoitteena on uudistaa isännöintialaa perusteellisesti ja tarjota läpinäkyvää, mutkatonta, paikallista palvelua entistä useammalla paikkakunnalla.

Uusimman yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 22 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto on tuplaantunut ensimmäisen toimintavuoden aikana, mutta tavoitteet ovat vielä korkeammalla. Vahvaa kasvua ja alueellista laajentumista on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

Leveät hartiat paikallisten toimijoiden apuna

Oivan tavoitteena on laajentua ottamalla mukaan alueidensa parhaita isännöintitoimistoja. Sakipa täyttää nämä vaatimukset.

– Valtakunnallisesta laajentumisestaan huolimatta Oiva Isännöinti on aidosti paikallinen isännöintitoimisto. Sakipan henkilöstö jatkaa erinomaista työtään asiakkaidensa kanssa entiseen tapaan, mutta saa lisäksi tuekseen Oivan leveät hartiat eli laajan ja kattavan asiantuntijaverkoston sekä jatkuvasti kehittyvät digitaaliset työkalumme, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Sakipa Oy Isännöinnillä on pitkä historia toimialueellaan ja se työllistää tällä hetkellä 21 henkeä.

Vastuulla osakkaiden kodit ja omaisuus

Jarno Haikonen korostaa, että kodinomistajat antavat isännöinnille hoidettavakseen kaikkein tärkeimmän omaisuutensa – kotinsa.

– Pyrimme vastaamaan tähän luottamuksenosoitukseen avoimuudella ja erinomaisella paikallisella palvelulla. On tärkeää, että asiakkailla on nähtävillään kaikki sama tieto, mitä isännöitsijälläkin. Läpinäkyvyys kattaa myös hinnoittelun. Oivan asiakkaat tietävät aina mitkä asiat kuuluvat sopimukseen ja mitkä eivät, kuinka paljon he kustakin palvelusta maksavat ja mikä on mahdollisten lisätöiden hinta.

– Ala on kaivannut tällaista uudistumista. Oiva Isännöinnin tavoitteena on vastata sekä asiakkaiden että alan ammattilaisten keskuudesta vahvasti kumpuavaan tarpeeseen, Jarno Haikonen huomauttaa.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.

Hyvä taloyhtiöelämä yhä useamman ulottuville Satakunnassa

Oiva Isännöinti on ostanut OP Koti Länsi-Suomi Oy:n isännöintiliiketoiminnan. Yhtiö on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Porin, Rauman ja Euran alueilla noin 400 taloyhtiölle.
Yrityskaupan myötä yhä useammalla satakuntalaisella on mahdollisuus hoitaa asumiseen liittyvät asiansa kätevästi digitaalisissa palvelukanavissa ja nauttia myös muista taloyhtiöelämää helpottavista arjen palveluista.

”Hyvä isännöitsijä päästää hallituksen helpommalla”

As Oy Jyväskylän Postimestarin hallituksen puheenjohtaja Eija Räikkönen miettii hetken ja huokaisee sitten syvään.

– Olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä asiat hoituvat isännöinnin toimesta melkein kuin itsestään. Hallituksen ja osakkaiden ei tarvitse murehtia taloyhtiön asioista. Vierestä olen saanut seurata myös toisenlaisia kokemuksia.

Esittelyssä: Teemu Heikkinen, Oivan uusi energia-asiantuntija 

Joensuulainen Teemu Heikkinen aloitti syyskuussa Oiva Isännöinnin energia-asiantuntijana. Kesällä Karelia-ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi (AMK) valmistuneen Teemun juuret ovat syvällä Karjalan luonnossa.