9.9.2022

Oivan toiminta laajenee seuraavaksi Poriin

Oiva Isännöinti on ostanut porilaisen Sakipa Oy Isännöinnin ja laajentaa toimintaansa Satakunnan alueelle. Pori on kymmenes paikkakunta, josta löytyy jatkossa Oivan toimipiste.

Oivan tavoitteena on uudistaa isännöintialaa perusteellisesti ja tarjota läpinäkyvää, mutkatonta, paikallista palvelua entistä useammalla paikkakunnalla.

Uusimman yrityskaupan myötä Oivan liikevaihto nousee noin 22 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto on tuplaantunut ensimmäisen toimintavuoden aikana, mutta tavoitteet ovat vielä korkeammalla. Vahvaa kasvua ja alueellista laajentumista on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

Leveät hartiat paikallisten toimijoiden apuna

Oivan tavoitteena on laajentua ottamalla mukaan alueidensa parhaita isännöintitoimistoja. Sakipa täyttää nämä vaatimukset.

– Valtakunnallisesta laajentumisestaan huolimatta Oiva Isännöinti on aidosti paikallinen isännöintitoimisto. Sakipan henkilöstö jatkaa erinomaista työtään asiakkaidensa kanssa entiseen tapaan, mutta saa lisäksi tuekseen Oivan leveät hartiat eli laajan ja kattavan asiantuntijaverkoston sekä jatkuvasti kehittyvät digitaaliset työkalumme, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Sakipa Oy Isännöinnillä on pitkä historia toimialueellaan ja se työllistää tällä hetkellä 21 henkeä.

Vastuulla osakkaiden kodit ja omaisuus

Jarno Haikonen korostaa, että kodinomistajat antavat isännöinnille hoidettavakseen kaikkein tärkeimmän omaisuutensa – kotinsa.

– Pyrimme vastaamaan tähän luottamuksenosoitukseen avoimuudella ja erinomaisella paikallisella palvelulla. On tärkeää, että asiakkailla on nähtävillään kaikki sama tieto, mitä isännöitsijälläkin. Läpinäkyvyys kattaa myös hinnoittelun. Oivan asiakkaat tietävät aina mitkä asiat kuuluvat sopimukseen ja mitkä eivät, kuinka paljon he kustakin palvelusta maksavat ja mikä on mahdollisten lisätöiden hinta.

– Ala on kaivannut tällaista uudistumista. Oiva Isännöinnin tavoitteena on vastata sekä asiakkaiden että alan ammattilaisten keskuudesta vahvasti kumpuavaan tarpeeseen, Jarno Haikonen huomauttaa.

 

Kaikki uutiset

Hyvän isännöinnin pelisääntöjä määrittävät isännöinnin uudet eettiset ohjeet tulevat voimaan 1.2.2023. Muutoksilla tavoitellaan yhä avoimempaa ja vastuullisempaa isännöintiä.

Isännöintiala on taas julkisuuden valokeilassa markkinaoikeuden annettua tänään päätöksensä ns. isännöinnin kartellitutkimuksesta. Tutkinta ei koskenut Oivaa eikä Oivaan liittyneitä yrityksiä. Vaikka tutkinnassa on ollut vain muutama isännöintiyritys sekä Isännöintiliitto, koko ala saa osansa seuraamuksista.

Isännöinnin uudistaminen etenee vauhdilla. Oiva isännöinti on hankkinut omistukseensa mikkeliläisen Arvokaksikko Oy:n, joka toimii Etelä-Savon maakuntakeskuksessa nimellä Mikkelin Kiinteistöpysäkki.
Kaupan myötä Oivan liikevaihto nousee 28 miljoonaan euroon, eli se on kolminkertaistunut reilussa vuodessa. Henkilöstön määrä on kasvanut noin 90:stä noin 280:een, eli Oiva on myös merkittävä työllistäjä isännöintialalla.