OP Isännöinti Itä-Uusimaa liittyy Oivan joukkueeseen

Oiva Isännöinti on ostanut OP Isännöinti Itä-Uusimaa Oy:n liiketoiminnan Uudenmaan Osuuspankilta. Yhtiöllä on toimipisteet Porvoossa ja Mäntsälässä. Lisäksi se tarjoaa isännöintipalveluita Helsingin, Askolan ja Loviisan alueiden taloyhtiöille. Yrityskauppa nostaa Oivan liikevaihdon noin 35 miljoonaan. Henkilöstöä Oivalla on jo noin 350 kaikkiaan 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Uudenmaan Osuuspankki luopuu isännöintipalveluiden tarjoamisesta, ja keskittyy finanssipalveluihin Uudenmaan alueella. Noin 3,3 miljoonan euron liikevaihtoa ja erinomaista tulosta tekevä isännöintiliiketoiminta työllistää tällä hetkellä 33 henkeä.

– Upeaa, että Uudenmaan Osuuspankki näki Oivan parhaaksi vaihtoehdoksi jatkamaan niin palveluiden, henkilöstön osaamisen kuin koko isännöintialan kehittämistä Uudellamaalla. Tekemämme työ on noteerattu. Kaupan molempien osapuolten toiminnassa kulmakiviä ovat asiakasta lähellä oleva, aidosti paikallinen palvelu, hyvä asumisviihtyvyys sekä kiinteistöjen arvosta huolehtiminen. Yhdistävät arvot ja vahva tahto tulevasta edesauttoivat kaupan syntymistä, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Asiakkailta muutos ei vaadi toimenpiteitä. Palvelut jatkuvat sopimusten mukaisesti.

Hyvän taloyhtiöelämän pohjana luottamus

Isännöinti on vastuullista työtä, jossa luottamus on ansaittava joka päivä.

– Luottamuksen rakentamisessa toiminnan avoimuus ja yrittäjähenkinen paikallinen palvelu ovat ihan ykkösasioita. Elämän taloyhtiössä kuuluu olla huoletonta ja arjen sujuvaa. Hyvään taloyhtiöelämään kuuluu, että osakas tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja että taloyhtiön rahoja käytetään tarkoituksenmukaisesti ja vastuullisesti, Jarno Haikonen toteaa.

– Haluamme, että isännöimissämme taloyhtiössä toiminta ja asukkaiden elämä on sujuvaa ja vaivatonta. OP Isännöinti Itä-Uusimaan asiakkaista huolehtii jatkossakin tuttu paikallinen isännöitsijä, jolla on nyt lisäksi tukenaan Oivan laaja ja monialainen huippuosaajien tiimi sekä jatkuvasti kehittyvät modernit digitaaliset työkalut, Jarno Haikonen toteaa.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Nyt on toimittava nopeasti – ARA:n tuet supistumassa merkittävästi 

Energiahankkeisiin valtion tukea haluavien taloyhtiöiden on nyt syytä olla ripeitä. Hallituksen ajamista säästötoimenpiteistä johtuen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tukimuotoja ollaan karsimassa merkittävästi. Esimerkiksi energia- ja kaukolämpöavustuksia ei enää ensi vuonna myönnetä. Sama koskee sähköautojen latauspaikka-avustuksia, joita on tälle vuodelle haettu jo enemmän kuin määrärahoja on käytettävissä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksia, iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksia sekä kuntotutkimuksen ja perusparannuksen suunnitteluavustuksia myönnetään jatkossakin, mutta ensi vuoden talousarvioon varattu summa on vain 9,5 miljoonaa euroa.

Jussi Niemelä ottaa vetovastuun Oivassa

Oiva Isännöinnin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.10.2023 Jussi Niemelä.

Viimeiset reilut kaksi vuotta hän on ollut DEN Group Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin Niemelä on työskennellyt muun muassa Delete- ja Kotikatu-konsernien toimitusjohtajana. Hänellä on yli vuosikymmenen kokemus pääomasijoittajaomisteisten yhtiöiden kasvattamisesta ja johtamisesta.

Isännöitsijän vaihdon ei pidä rasittaa hallitusta

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkein yksittäinen tehtävä. Hyvä isännöinti pitää huolen, että taloyhtiöelämä luistaa ja kiinteistöjen arvo kukoistaa. Huonoa isännöintiä ei tarvitse sietää, vaan kannattaa etsiä uusi kumppani.