OP Isännöinti Itä-Uusimaa liittyy Oivan joukkueeseen

Oiva Isännöinti on ostanut OP Isännöinti Itä-Uusimaa Oy:n liiketoiminnan Uudenmaan Osuuspankilta. Yhtiöllä on toimipisteet Porvoossa ja Mäntsälässä. Lisäksi se tarjoaa isännöintipalveluita Helsingin, Askolan ja Loviisan alueiden taloyhtiöille. Yrityskauppa nostaa Oivan liikevaihdon noin 35 miljoonaan. Henkilöstöä Oivalla on jo noin 350 kaikkiaan 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Uudenmaan Osuuspankki luopuu isännöintipalveluiden tarjoamisesta, ja keskittyy finanssipalveluihin Uudenmaan alueella. Noin 3,3 miljoonan euron liikevaihtoa ja erinomaista tulosta tekevä isännöintiliiketoiminta työllistää tällä hetkellä 33 henkeä.

– Upeaa, että Uudenmaan Osuuspankki näki Oivan parhaaksi vaihtoehdoksi jatkamaan niin palveluiden, henkilöstön osaamisen kuin koko isännöintialan kehittämistä Uudellamaalla. Tekemämme työ on noteerattu. Kaupan molempien osapuolten toiminnassa kulmakiviä ovat asiakasta lähellä oleva, aidosti paikallinen palvelu, hyvä asumisviihtyvyys sekä kiinteistöjen arvosta huolehtiminen. Yhdistävät arvot ja vahva tahto tulevasta edesauttoivat kaupan syntymistä, sanoo Oiva Isännöinnin toimitusjohtaja Jarno Haikonen.

Asiakkailta muutos ei vaadi toimenpiteitä. Palvelut jatkuvat sopimusten mukaisesti.

Hyvän taloyhtiöelämän pohjana luottamus

Isännöinti on vastuullista työtä, jossa luottamus on ansaittava joka päivä.

– Luottamuksen rakentamisessa toiminnan avoimuus ja yrittäjähenkinen paikallinen palvelu ovat ihan ykkösasioita. Elämän taloyhtiössä kuuluu olla huoletonta ja arjen sujuvaa. Hyvään taloyhtiöelämään kuuluu, että osakas tietää, miten hänen omaisuudestaan pidetään huolta ja että taloyhtiön rahoja käytetään tarkoituksenmukaisesti ja vastuullisesti, Jarno Haikonen toteaa.

– Haluamme, että isännöimissämme taloyhtiössä toiminta ja asukkaiden elämä on sujuvaa ja vaivatonta. OP Isännöinti Itä-Uusimaan asiakkaista huolehtii jatkossakin tuttu paikallinen isännöitsijä, jolla on nyt lisäksi tukenaan Oivan laaja ja monialainen huippuosaajien tiimi sekä jatkuvasti kehittyvät modernit digitaaliset työkalut, Jarno Haikonen toteaa.

Oivalluksia&Oppaita

Hei asukas tai hallituslainen! Tilaa parhaat vinkit sujuvaan taloyhtiöelämään suoraan sähköpostiisi.

Isännöinnille tulee rahanpesulain myötä uusia velvollisuuksia 

Jatkossa isännöinnin on tunnettava asiakkaansa ja seurattava pakotelistauksia. Asiakkaillemme muutos näkyy lähinnä vuosittain hallituksen jäsenille lähetettävinä tuntemiskyselyinä, joissa selvitetään, onko joku hallituksen jäsenistä poliittisesti vaikutusvaltainen. 

Oiva nyt myös turkulaisten saataville!

Oiva Isännöinti on ostanut turkulaisen Isännöintimestarit Oy:n koko osakekannan. Vuonna 2009 perustettu toimisto on tarjonnut isännöintipalveluita lähinnä Turun talousalueen taloyhtiölle. Turkuun laajentuminen kasvattaa Oivan toimistopaikkakuntien määrän jo 17:ään. Kaupan myötä Oivan toimistokartan pisteisiin lisätään uusi merkintä Turun kohdalle. Muut toimistopaikkakunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Mäntsälä, Porvoo, Tampere, Nokia, Lahti, Pori, Rauma, Eura, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, […]

Vastikemaksuja seurattava nyt aktiivisesti

Taloyhtiöissä menot katetaan pääosin osakkailta perittävien vastikkeiden avulla. Vastikkeen maksaminen on yksi osakkaan tärkeimmistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Taloustilanteen kiristyessä ja korkojen noustessa myös maksuhäiriöt yleensä yleistyvät. Hallituksen ja isännöitsijän vastuulla on seurata tarkasti, että osakkaat huolehtivat tästä velvollisuudestaan. Mahdollisiin maksuhäiriöihin on puututtava tehokkaasti. Se edellyttää aktiivista vastikeseurantaa.